Forum

Exchange 2010 ortam...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 ortamında İki Farklı Domain ve Tek Statik İp

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
352 Görüntüleme
Göksel BOSTANCI
(@gokselbostanci)
Gönderiler: 193
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ;

Çözümpark sayesinde meslek hayatımızda başarılar kattık, Umarım  bu değerli çözümpark kaynağı seneler boyu kurumadan devam eder

Öğrenmek istediğim konu üzerine sizleri meşgul etmekteyim af buyurun

Exchange 2010 ortamında iki farklı domain (a.com)  (b.com)  hizmet vermekte  fakat mevcut statik ip tek  spam olarak black listlerde görülmekteyiz temizlendikçe tekrar tekrar black liste alınıyoruz  statik ip tek olduğundan dolayı die düşünüyorum doğrumudur

Ortamda ikinci bir statik ip almış olsak Exchange 2010 da (a.com) ve (b.com) olarak mail alış verişi için ayrı nasıl konfigurasyon yapılması gerekir.

Şimdiden Teşekkür Ederim 

Saygılarımla 

Göksel BOSTANCI
System&Network Administrator
0555 485 87 04

 
Gönderildi : 12/10/2012 12:57

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

inşallah diyelim ama meşguliyet değil bu, forumumuz bunun için var.

blackliste girme sorunu tek ip kullanılıyor olmasından kaynaklandığını düşünmüyorum. fakat aynı ip üzerinde hem kullanıcılarınız internete çıkıyor hem de exchange mail gönderiyorsa, exchange sunucunuz üzerinden spam gönderilmediğini varsayarak, kullanıcı pclerine girecek bir virüs, trojan gibi zararlı yazılımlar aynı ip üzerinden dışarı spam mail gönderiyor olabilirler. bence öncelikle ortamınızda bir firewall cihazı varsa bu cihaz üzerinden 25.port için yalnızca exchange çıkış izni verin.

telnet komutlarıyla sunucunuzun open relay açık olup olmadığını ve sunucu üzerinde zararlı herhangi bir yazılım olup olmadığını kontrol edin. eğer toplu mail gönderiyorsanız, alıcıların opt-in (bilinçli olarak mail listenize kayıt olmaları) olması önemlidir.

 ayrıca spam listelerinde artık kanıtta görmeniz mümkün olabiliyor, neden sizi aldıklarını kontrol edip buna göre de önlem alabilirsiniz.

bu kontrolleri yapmadan iki statik ip aldığınız zaman da aynı sorunu yaşayabilirsiniz.

ikinci ip alırsanız spf kaydınızın ikinci ipyi de içermesi gerekir. bunu düzelttirin. kullanıcılarınızı bir ipden, exchange sunucunuzu diğer ipden çıkarmak için gateway cihazınız üzerinde ayar yapmanz gerekecektir.

 
Gönderildi : 13/10/2012 03:29

Paylaş: