Forum

Distribution Group ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Distribution Group ismi üzerinden mail atmak

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,439 Görüntüleme
(@OnurARIBAS)
Gönderiler: 40
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar merhaba.. daha önce oluşturduğum distribution group ismi üzerinden belirlediğim kullanıcılara mail atabiliyordum.. bunu yapabilmek için şu komutu kullanmıştım

Set-DistributionGroup distgroupismi -GrantSendOnBeHalfto asymmetric

 ancak son bir haftadır mail atamıyorum. iznim olmadığı hatasını alıyorum.

 asıl sorum şu.. bu komutun tersi varmıdır? o dist. group üzerinden kimlerin mail atma hakkının olduğunu, mait atma hakkı olanları kaldırma gibi işlemleri nasıl yapabilirim.

 birde benim hiçbir ayar değiştirmememe rağmen mail atamama sorunum neden olabilir?

 Şimdiden çok teşekkürler.

 
Gönderildi : 15/08/2012 12:00

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba,

mail atamama sorununun nedeni aşağıdakiler olabilir,

AD'de advanced features ı açın, dist. grubu bulup properties --> securtiy --> advanced kısmına gelin, Include inheritable permissions kutucuğu işaretli değilse işaretleyin.

bunun dışında grup adına mail gönderecek kişi, from kısmından grubu otomatik değilde adres defterinden seçerek gönderim yaparsa sorunsuz gönderebilecektir.

send on behalf izni verdiğiniz için grup özelliklerinde send on behalf kısmında kimlerin mail atma yektisi olduğunu görebilirsiniz. eğer send-as yetkisi verilseydi sadece aşağıda ki komutla görebilirdik. aşağıda ki komut çıktısında test.csv içerisinden görebilirsiniz.

mailbox için;

Get-Mailbox | Get-ADPermission | where { ($_.ExtendedRights -like “*Send-As*”) -and ($_.IsInherited -eq $false) -and -not ($_.User -like “NT AUTHORITY\SELF”) } | Select Identity, User, Deny | Export-CSV test.csv 

grup için

Get-distributiongroups | Get-ADPermission | where { ($_.ExtendedRights -like “*Send-As*”) -and ($_.IsInherited -eq $false) -and -not ($_.User -like “NT AUTHORITY\SELF”) } | Select Identity, User, Deny | Export-CSV test.csv 

 
Gönderildi : 15/08/2012 12:41

(@OnurARIBAS)
Gönderiler: 40
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

cevap için çok teşekkür ederim.

bunun dışında grup adına mail gönderecek kişi, from kısmından grubu otomatik değilde adres defterinden seçerek gönderim yaparsa sorunsuz gönderebilecektir.

 bu yanıtınız ile gönderebildim.

ancak o grup adına kimlerin gönderme hakkın olduğunu nasıl bulacağımı göremedim, daha doğrusu dist. group özelliklerinde sendonbehalf gibi bir şey göremedim.

 
Gönderildi : 15/08/2012 13:25

Paylaş: