Forum

Exchange Server 201...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Server 2010 Sp2 ve Smtp Port 587 Sorunu

8 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
702 Görüntüleme
(@EyupAksu)
Gönderiler: 112
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Arkadaşlar, forumdaki ne kadar makale varsa inceledim ancak bir türlü sonuca varamadım.Send Connector portu 25 iken tüm domainlere, hotmail,gmail dahil mail atabiliyordum.Ancak ne zamanki 587 portuna geçiş yaptım.Mail gelişlerinde sorun yok ama gönderimlerim kuyrukta duruyor ve bir süre sonra zaman aşımı oluyor.

Default Receive connector hem 25 hemde 587 portu tanımlı.

Send Connector portunu 25 iken 587 olarak değiştirdim. Firewall 587 portuna erişim sağladım.

Telnet ile hem 25 hemde 587 ile bağlantı kurabiliyorum.

https://www.testexchangeconnectivity.com/  sitesinde hem Outbound SMTP E-Mail hemde Inbound SMTP E-Mail sorunsuz çalışıyor.Herşey yeşil.

Ama kuyrukta bekleyenlerin karşısında

451 4.4.0 primary target ip address responded with 421 4.2.1 unable to connect

şeklinde hata mesajı veriyor.

Sistemlerimiz ne zamanki telekom 25 portunu kapattı.Bizde 587 portuna geçiş yaptık burda sıkıntı oldu.

Spf Ptr kayıtlarını mevcuttur.Daha önceden sıkıntı olmadan mail alışverişi yapıyorduk.Sadece değiştirdiğim send connector 587 oldu.

Gelen mail trafiğinde herhangi bir sorun yok.Tıkır tıkır akış var.

üstadlardan yardım bekliyorum.

 
Gönderildi : 31/05/2012 15:01

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Firewall ne kullanıyorsunuz? Juniper ise Firewall'ı resteleyip dener misiniz.

 
Gönderildi : 31/05/2012 15:06

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Ayrıca aşağıda ki adımları kontrol edin.

1-Sunucunuzun ip ve dns ayarlarını kontrol ediniz, nslookup komutu ile
adres çözümlemelerini deneyin. Sunucunuzun internet bağlantısının
sorunsuz olduğunu onaylayın.

2-Güvenlik duvarınızda sunucunuz için gerekli portları dışarı ulaşım için açın, 25/110/587/993 gibi

3-Dns hizmeti aldığınız kuruluştaki  Name server da alan adınıza ait kayıtları kontrol ediniz, mx, a records, reverse dns  gibi.

4-Sunucunuz üzerinde smtp send connector ‘ün tanımlı olduğunu ve tüm (*) yerlere e-posta göndermeye ayarlandığına emin olun.

5-Exchange sunucunuzda service pack yüklemelerini yapın.

 

 

 
Gönderildi : 31/05/2012 15:08

(@EyupAksu)
Gönderiler: 112
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Denemek için Firewall kapattım. Ancak zaten bu portları daha önceden açmıştım.Sorun telekomun 25 portunu kapatmasından sonra oldu.

Dns sunucu üzerinde kayıtları kontrol ettim.Düzenli olarak çalışıyor .Reverse dns bilgisi geliyor.Mxtoolbox sitesinde ayrıca kontrol ettim.Sorun bulunmuyor.Nslookup ile çözümlemelerde herhangi bir sorun gözükmüyor.

Send Connector * olarak işaretli.

Sp2 ve rollup 2 kurulu sistemde.

Sadece sistemde send connectoru 587 yaptım.Diğer ayarlarla oynama yapmadan bu durum oldu.

 
Gönderildi : 31/05/2012 17:54

(@EyupAksu)
Gönderiler: 112
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar

 Telekom 25 portunu açınca maillerin hepsi gidiyor. 25 kapatılınca 451 440 hatası veriyor.

Ancak , şirketimize bağlı yan kuruluş domain adreslerine mail atabiliyoruz.Hostingleri farklı olan bu alan adlarına 587 olmasına rağmen mailim gidiyor.

Ama hotmail,gmail,yahoo , akbank,hsbc vb. alan adlarına gitmiyor.Kuyrukta bekliyor.

 
Gönderildi : 01/06/2012 12:23

(@EyupAksu)
Gönderiler: 112
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Sorunu çözdüm arkadaşlar.

 Hub Transport - Send Connectors tüm bilgileri sildim.Tekrar oluşturdum.Tıkır Tıkır dışarı atmaya başladı.

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 05/06/2012 19:48

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Geri bildirim için teşekkürler. Geçmiş olsun.

 
Gönderildi : 05/06/2012 19:51

(@hakanuzun)
Gönderiler: 12
Active Member
 

Merhaba, ilgili konuyu bulamadım fakat birilerinin yardımcı olabileceğini düşündüğüm için yazıyorum.

Fiziksel üzerinde SERVER 2012 R2 var, hyper-v üzerinde Exchange 2013sp1 kurdum, sonrasında CU8 kurulumu yaptım
iç haberleşmem de herhangi bir sıkıntı yok, dışarıya da mail atabiliyorum, dışarıdan da mail alabiliyorum. Ama sanırım defalarca tekrar kurulum yapmak zorunda kaldığımı da belirtmek isterim. Default Send connector oluşturup accepted domain ve e-mail policy oluşturmanın haricinde hiç bir konfigrasyon değişikliği yapmadım.

Sorum şu olacak, domain adımızı natro üzerinden satın aldık.
içeride kullandığım DC üzerindeki DNS te ilgili domain adımla bir zone oluşturup A,MX,CNAME,PTR,SPF oluşturmama gerek var mı ? yoksa bunları NATRO üzerinden yapmam yeterli mi ? ( Not : natro da posta.alanadi.com ---> statik ip miz , ve statik ip mizi yazdığımız bir mx kaydı oluşturduk )

şimdiden teşekkürler.

 

 
Gönderildi : 21/05/2015 22:23

Paylaş: