Forum

Exchange 2010 Bir u...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 Bir usera default olarak baska bir adresten mail gondertebiliyor muyuz?

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
311 Görüntüleme
(@GokhanKenarci)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar,


Sanirim baslik biraz karisik oldu ama durumu aciklamaya calisayanim.


Domain bir isp uzerinde host edilmekte.Exchange 2010 smarthost uzerinden gonderim yapmakta,Mapilab pop3 connector'le mailler alinmakta. POP3 olarak tanimli 5 account var bu accountlara gelecek mailleri gormesi gereken bir cok kisi var .Kimisi 5 accounta gelecek maillerin tamamini gorecek,kimisi 2tanesini kimisi 3tanesini vs...


Her usera kendi adinda bir exchange mail box actim,bir kac distribution group olusturdum herkese gerekli mailler geliyor.


Kisiler kendi adlariyla mail'de gonderiyorlar sorun su; ornegin ben distribution group'tan bana gelen bir maile [email protected] (exchangede actigim mail box) adresiyle cevap veriyorum alici tarafinda [email protected] adresinden mail geldigini goruyor bunu cevap vermek istediginde [email protected] adresimin benim isp'mde bir karsiligi olmadigi icin..boyle bir kullanici olmadigindan red edildi diyor.


Bu sorunu ortadan kaldirabilmem icin ya isp firma uzerindeki panelden ayni isimli bir mail adresi olusturmam lazim onu da pop3 connectore tanitip maili ulastirmam lazim buda yeni mail accountlari satin almak ve extra islemler yapmak demek..


ya da transport rules ta falan boyle bir kural olusturmak mumkun mu?Yani [email protected] adresinden mail gonderdigimde karsi tarafta kimden kisminda pop'ta olan bir mail adresi gozukebilir mi?


Tesekkurler..

 
Gönderildi : 29/05/2012 01:24

(@mehmetyayla)
Gönderiler: 550
Honorable Member
 

Accepted domains ekleyerek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

 
Gönderildi : 29/05/2012 04:46

(@GokhanKenarci)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

domain zaten ekli durumda farkli bir domainden de gondermek istemiyorum pop ta olmayan adrese cevap verilebilmesini istiyorum..

 
Gönderildi : 30/05/2012 03:56

Paylaş: