Forum

Exchange 2010 kurul...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 kurulumunda blackberry için ayar yapmak gereklimidir

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
446 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar yapımızda exchange 2010 var personele blackberry alınacak ama exchange 2010 üzerinde ayar yapmaya gerek varmıdır mailler için.

 

Herkese çok teşekkürler

 
Gönderildi : 16/04/2012 20:44

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Blackberry Express yada Enterprise (BES) server mevcut mu ? Mevcutsa public folder sync için bir iki ayar yapman gerek. Yoksa imap kurarak bb ile exchange' i iletişime geçirebilirsin.

 

 
Gönderildi : 16/04/2012 23:09

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler alper bey (bes) zaten oparatör lerin verdiğ bir özellik değilmi

 
Gönderildi : 16/04/2012 23:37

(@muratusen)
Gönderiler: 248
Reputable Member
 

Merhaba,

RIM'in mesajlaşma için 2 adet çözümü mevcut. Bunlardan biri BES, diğeri ise BIS'tir.

* BIS Nasıl çalışır?

Her kullanıcının bir BIS account'u vardır. Bu account'lara kullanıcılar tarafından mail hesapları (Maximum 10 adet) tanımlanır. RIM'in BIS suncuları da belirli aralıklarla bu tanımlı mail hesaplarının mail sunucularına ziyaretler gerçekleştirir ve değişiklikleri kontrol ederek yeni mail varsa (Outlook'ın Gönder/Al özelliği gibi düşünebilirsiniz), ilgili BIS account'una tanımlı cihaza gönderir. Bu ziyaretler gerçekleştirilirken belirli IP aralıkları ( http://www.blackberry.com/btsc/KB11036) kullanılır.

-  POP3 ve OWA ‘da notifikasyon gönderilmemektedir. Polling sırasında yeni olan tüm mesajlar tespit edilir. Default olarak 15 dakika’da bir polling yapılır. Eğer RIM NOC yeni mesaj bulursa,başka mesajlar gelip gelmediğini kontrol etmek için 15 dakikayı beklemeden hemen polling yapar. Hemen arkasından yeni bir mesaj olmadığını görünceye dek birkaç dakika için polling yapmaya devam eder. Yeni mesaj olmadığı anlaşıldığında, BIS NOC 15 dakikada bir polling yapmaya devam eder. IMAP protokolünde ise notifikasyon gönderildiğinden dolayı çoğu zaman anlık (sunucu performansına göre) ya da 6 dakika arayla polling yapılır.

- POP/IMAP/OWA protokolünü destekleyen mail sunucuları ile çalışabilir. Exchange 2010 için EWS'in ayakta olup, doğrulama yöntemi olarak en az basicauthentication'ın açık olması, POP/IMAP için ise ilgili portların açık olması yeterlidir.

* BES Nasıl çalışır?

BES, Microsoft Exchange/IBM Lotus Domino/Novell GroupWise mail sunucuları ile çalışabilir. BES için bir sunucu üzerine yazılım kurulur, (BES Express yazılımı tercih edilirse, BES için ayrı bir sunucu dedike etmeye gerek yoktur, mail sunucusu üzerine de kurulabilir.) Firma tarafında barınan bu sunucu ile mail sunucusu eş zamanlı çalışır. BES mail sunucusu ile eş zamanlı çalıştığı için mail, calendar, memo, tasks, contacts öğeleri kablosuz olarak senkronize olur, aynı zamanda MDS Connection Service'i sayesinde şirket ağına uzaktan BlackBerry Browser üzerinden erişilebilir. BES ile Exchange arasındaki bağlantı MAPI ile sağlanır ve belirtilen öğelerin senkronizasyon işlemini de besadmin ismindeki service account gerçekleştirir.

BES biraz komplike olduğu için öncelikle özetlemeye çalıştım, aklınıza bir soru takılırsa yanıtlamaya çalışırım. 

Saygılar..

 
Gönderildi : 17/04/2012 00:20

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Muratcığım BES 'te ne diyorsa doğrudur, öperim Murat, sevgiler kardeşim 🙂

 
Gönderildi : 17/04/2012 00:24

(@sakaryafirat)
Gönderiler: 274
Honorable Member
 

Murat Bey elinize sağlık

 
Gönderildi : 17/04/2012 12:36

(@DemirHakan)
Gönderiler: 219
Reputable Member
 

Bilgi için teşekkürler

 
Gönderildi : 17/04/2012 18:03

Paylaş: