Forum

Exchange 2010 da d&...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 da dönüşen pst için yardım

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
345 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

 Arkadaşlar exhange deki mailleri aşağıdaki resimdende anlaşılacağı gibi klasorlere atınca pst dönüşüyor ve exchange üzerinden siliniyor yalnış bilmiyorsam.Benim istediğim klasorlere atsınlar ama exchnage üzerindede kalsın böle bişey münkünmüdür.Birde owada bu şekilde klasorleme yapmak mumkunmudur outlookta yapılan owa dada olsun umarım anlatabilmişimdir.Resimlerdeki klasorler owadada görünsün gibi

Herkese teşekkürler

 
Gönderildi : 16/04/2012 15:56

(@DemirHakan)
Gönderiler: 219
Reputable Member
 

Fatih hocanın forumdaki cevabı ;

outlook'u kapatıp control panel içerisinden Mail'i açıp orada Email Accounts butonunu tıklarsan View or change existing Account butonunu görürsün. Onu da tıkladığında email hesabına ulaşacaksın. Email hesabının üzerinde Change dediğinde gelen ekranda More settings tıkladığında bir pencere daha gelecek , o pencerede de Advanced sekmesini seçeceksin. Ulaştığın yeni pencerenin aşağı kısımlarını incelediğinde Leave a copy of Message on Server seçeneğini işaretlemen işini görecektir.

 
Gönderildi : 16/04/2012 16:13

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1632
Noble Member
 

Hesabı exchange modda kurmak en iyisi olacaktır. Böylece klasörler, takvim, rehber vs. hepsi senkronize olur. Tüm bunlar Owa üzerinden de erişilebilir. Mevcut hesabı silip Exchange Hesabı olarak kurmayı deneyin.

 
Gönderildi : 16/04/2012 16:38

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

demir bey dediğiniz ayarların pop3 de oldugunu biliyordum baktığımdada exchange bağlı outlookta ayarlar gözükmüyor exchnage zaten sunucuda bırakıyor biliyorm.

 

Resul bey kullanıcıyı açtığımda outlook otomatik hesapı tanıyor böle olunca ımap kurulu olmuş olmuyormu acaba nerden bakabiliriz buna

 
Gönderildi : 02/05/2012 13:50

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Defaultta İmap olarak değil exchange client yani mapi olarak kurması gerekir. Kontrol için control panel / mail / e-mail accounts kısmını açın. Açılan pencerede ilgili mail hesabının yanında type olarak microsoft exchange yazıyorsa mapi client olark kurmuşsunuz demektir. Yok pop ya da imap ise type kımsında zaten yazar.

 
Gönderildi : 02/05/2012 18:54

Paylaş: