Forum

Exchange 2010 web.c...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 web.config hatası ve blackberry bis bağlanamama

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
419 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

 

Exchange 2010 ile ilgili biraz sıkıntılarım var ve ne yaptıysam bir türlü çözemedim. Artık son olarak size danışmak istedim. Önce yol haritasını anlatayım sonra cevaplarınızı bekliyorum. GlobalSign dan organization ssl satın aldık sonra bu ssl in kurulumunu yaptık, buraya kadar herşey sıkıntısız çalışıyordu sonra ben bu ssl i artık dışarıdaki clientlarda exchange hizmetimizden faydalansın diye autodiscover özelliğini kurcalamaya başladım ve yapmaz olaydım 🙂 virtualdirectory sini resetledim sonra olanlar oldu. Düzgün çalışan blackberry bis üzerinden bağlı exchange kullanan telefonların maillerini alamamaya başladı. Sonra fark ettim ki iis üzerinde default web site altında exchange klasörü authentication bölümüne girince aşağıda resmini koyduğum sıkıntı yaşanıyor. Sonra bütün directoryleri düzelir düşüncesi ile sıfırladım ama olmadı. Daha sonra bir makale de okudum ve autodiscover directorysini kaldırırsan düzelir diye onu yaptım birden blackberry ler bağlanmaya başladı ancak sadece bağlandı herhangi bir mail alışverişi ya da exchange klasörülerini göremez oldular.

iis exchange web.config hatası

.html

web.config içinde o dosyaya baktığımda onunda authentication ile ilgili düğüm olduğu gözüküyor ve düğümde windows seçili. ancak aslında bir tek orada değil başka yerlerde de hata var. aşağıdaki resimde görebilirsiniz.

.html

 

Şimdi blackberrylerin düzgün çalışması için ve bu hataları almamak için ne yapmamı önerirsiniz? 

 
Gönderildi : 01/04/2012 15:36

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

Bilmiyorum başıma hiç böyle birşey gelmedi fakat önerim şu Sanal bir pc üzerine exchange kurup daha sonrasında web.config dosyasını değiştirmeniz tabiki yedek alarak. öyle bir deneyip yanıt dönebilirmisiniz. fakat web config dosyasını değiştirmeden önce, exchange ve IIS servislerini stop ediniz ki daha çok hata almayasınız. eğer problem düzelmez ise eski web.config dosyasını geri yüklersiniz. ilk aşamada aklıma gelen bu oldu. gönderdiğiniz fotoğraf 5. satırı işaret ediyor. 37. satırda farklı parametreler var bu arada

 
Gönderildi : 01/04/2012 17:28

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

evet 2.nci yolladığım resim aslında 5.nci satırı gösteriyor ilk hatayı oradan almaya başlıyorum. location boğumunu burada kullanamazsınız hatası var orada da. bende tam sizin dediğinizi yapmaya başlamıştım. pekii komple iis in default web sitenını kaldırıp exchange kurulurken oluşan klasörleri tekrar oluşturmak gibi bir seçeneğimiz var mı? çünkü exchange düzgün çalışıyor.sadece owa da ve virtual directory lerde problemim var. mesela şimdi fark ettim. aşağıdaki resimde olduğu gibi owa dan bağlandığımda mail kutusu içindeki bir mesajı silmek istediğimde hata veriyor.

 

.html 

 
Gönderildi : 01/04/2012 18:19

(@evrenbanger)
Gönderiler: 2439
Üye
 

Sadece OWA calismiyorsa yeniden yaratabilirsin OWA virtual directory lerini. Makaleyi bir kontrol etmeni tavsiye ederim. Exchange 2007 olanin makalesi var linkte.

http://www.cozumpark.com/blogs/exchangeserver/archive/2008/06/22/exchange-2007-owa-dizinlerinin-geri-y-klenmesi.aspx

Bur linklerdede Exchange 2010 yeniden yapilandirma nasil oluyor. Bir karsilastir zaten ayni islemleri yapiyorsun nerdeyse.

  1. http://technet.microsoft.com/en-us/library/ff629372.aspx (Reset Client Access Virtual Directories)
  2. http://technet.microsoft.com/en-us/library/aa998237.aspx (Remove-OwaVirtualDirectory)
  3. http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb123752.aspx (New-OwaVirtualDirectory)
 
Gönderildi : 01/04/2012 21:26

Paylaş: