Forum

Kayıtlar hakkında.....
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kayıtlar hakkında...

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
289 Görüntüleme
(@DenizASLAN)
Gönderiler: 808
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Konuların çoğuna baktım zaman genelde sorunlar girilen kayıtlar kaynaklı gözüküyor.

Örnek :    testcenter.com domain'i  77.77.77.77 ip adresine sahip bir sunucu da yayınlanacak.

1- Web sitesinin çalışması için hangi kayıtlar girilmelidir.

2- Aynı domain üzerinden mail alışverişinin sağlanması için hangi kayıtlar girilmeli ve hangi portlar açılmalıdır, pop, smtp, telnet vb...

3- Exchange server kurulduktan sonra yukarıdaki domain için yapılması gereken işlem adımları nelerdir.

Bu konuda detaylı bilgi verirseniz sevinirim.

Teşekkürler

 
Gönderildi : 15/03/2012 01:57

(@mustafakilic)
Gönderiler: 773
Prominent Member
 

Merhaba,

Öncelikle, verdiğiniz örnekten Domain Adı, ve DC ip adresini verdiğinizi düşünüyorum. Yanlış anlamışsam lütfen detayla birlikte düzeltirseniz sevinirim.

  1. Web sitenizi barındırdığınız sunucu kendi sistemlerinizde bulunuyorsa DNS sunucusu üzerinden www olarak bir A kaydı açmanız ve sunucunun iç ip adresini vermeniz yeterli olacaktır. bu içerdeki kullanıcılar için,Web sitenizi dışarıya açma içinde, sunucunun iç ip adresini firewall üzerinde tanımlayın. dışarıdan içeriye NAT yapın. erişim içinde ayrıca access rule yazın.
  2. aynı domain üzerinde bir mail sunucunuzun olması gerekiyor. aslında mail sunucusunun türüne göre değişiklik gösterir ama exchange ve genel olarak söylemek gerekirse; firewall üzerinden 25,110,587 portlarını mail iletişimi için, 443,80 veya hangi portsa web erişimi için açmalısınız. sunucuyu dışarıya yine aynı şekilde nat ve access rule açmalısınız.
  3. bu aşama için portal üzerinden yeterince exchange kurulum makalesi bulunmaktadır. bunları inceleyip fikir sahibi olabilirsiniz.
 
Gönderildi : 15/03/2012 03:29

Paylaş: