Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
347 Görüntüleme
(@Fyndhern)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar selam, exch2010 server kurdum ve rollup3 e kadar da tüm patch vs. geçtim. Fakat enterasan bir problemimim var.

OWA düzgün bir şekilde çalışıyor, teknik olarak owa arayüzünü kullanan clientlara sahip diğer istemciler de (ör; MAC ) düzgün çalışıyor ancak Windows işletim sistemli ve üzerinde outlook 2010 yükü pclerde account eklemeye çalıştığımda problem yaşıyorum.

 Account tanımlama kullanıcı adı ve sunucu bilgilerimi DNS dns den çekiyor hatta ilk başta sunucunun sertifikası ile ilgili uyarı bile geliyor.

Establish network connection OK

Search for [email protected] server settings OK

Log on to server kısmına geldiğkten sonra "The connection to ms exch server is unavailable, Outlook must be online or connected to complete this action"  hatası alıyorum. Sorunun autodiscover vs gibi birşey ile ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü manuel eklmeye çalıştığımda da ismin altını çizmiyor.

 Exchange local çalışan bir durumda olduğundan micros~ un online test toolu ile kontrol edemiyorum, acaba nerelere bakmam lazım, nasıl troubleshoot etmeliyim konuyu ?

Öncelikle exchange den çok da iyi anlamadığımı belirtmek istiyorum,
paylaşabileceğiniz teknik dökümanlar var ise öncelikle onları okumaya
istekliyim. 

 
Gönderildi : 20/01/2012 16:15

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

kesinlikle yanlış sertifika kullanmanızdan kaynaklanıyor bu problem.

portalimizde exchange 2010 sertifika kurulumu diye bir makalemiz var. Local e bir CA kurup sunucu, owa, outlook anywhere isimlerini kapsayan bir sertifika üretip exchange yükleyin. sorununuz düzelir. 

 
Gönderildi : 20/01/2012 16:45

(@Fyndhern)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Buğra hocam cevabınız için öncelikle çok teşekkür ederim, ancak ben konunun evveliyatını anlatmadığım için sanırım sizi de yanlış yönlendirdim.

 Ben exchange'i ilk kurduğumda windows işletim sistemleri üzerindeki outlook lar düzgün bir şekilde bağlanıyorlardı, yanlızca sertifika uyarısı veriyodu ve onu OK diyip geçiyorduk. Domain den sertifika basarım ve sorun düzelir diye düşünmüştüm, ancak apple mac kullanıcıları da exchange'e bağlanmak istediklerinde sorun ile karşılaştım, ve outlook for mac ile bağlanılabilinmesi için owa nın düzgün çalışması gerektiğini, çünkü mac in owa arayüzü üzerinden iletişim kurduğunu öğrendim. 

Gerçekten de owa çalışmıyordu, bende exchange üzerine tüm patchleri geçtim, enson rollout3 vs gibi bir patch yüklediğimi hatırlıyorum. Ancak halen owa ya bağlanmaya çalıştığımda beyaz boş sayfa ile karşılaşıyordum, bende linktekli adımları uyguladım.

Open Powershell with elevated rights using "Run As Administrator", and run below cmdlets to install prerequisites...
  • Import-Module ServerManager
  • Add-WindowsFeature
    NET-Framework,RSAT-ADDS,Web-Server,Web-Basic-Auth,Web-Windows-Auth,Web-Metabase,Web-Net-Ext,Web-Lgcy-Mgmt-Console,WAS-Process-Model,RSAT-Web-Server,Web-ISAPI-Ext,Web-Digest-Auth,Web-Dyn-Compression,NET-HTTP-Activation,RPC-Over-HTTP-Proxy

    -Restart

  • Set-Service NetTcpPortSharing -StartupType Automatic

 

Reboot ettikten sonra OWA düzgün bir şekilde çalışmaya başladı(browser dan hiç problemsiz bağlanıyorum) ve işin enteresanı outlook for mac ve mac in diğer mail client'ı da düzgün bir şekilde artık exchange'e bağlanır oldu fakat bu sefer de windows işletim sistemleri üzerindeki outlooklar(hepsi 2011 ) bağlanmamaya başladı. Profilleirni silip yeniden oluşturmaya çalıştığımda önceki post da belirttiğim noktada kalıyor.

 Sanki active directory ile iletişim kuramıyor gibi, kullanıcı adını AD den çekmiyor ve altını çizmiyor. Autodiscover problemi olabilme ihtimaline oradan şüphelendim. Bir not daha vermek gerekir ise DNS sunucu üzerinde de autodiscover.domain.local  diye bir kayıt da yok, gerçi olması lazım mı ondan da emin diğilim.

 Outlook'a yeni hesap eklemeye çalıştığımdaki ekran görüntüleri.

   

 

Hocam biraz uzun oldu ancak konunun gerçekten de sertifika ile ilgili olduğuna emin olmak istedim, bu arada exchange üzerinde ilk kurduğumda oluşturmuş olduğu bir self signed sertifika mevcut.

 

 

Nasıl bir yol izlemem lazım, halen bir sertifika otoritesi oluşturup üzerinde yeni bir sertifika mı oluşturmam gerekir? 

 Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler

 
Gönderildi : 21/01/2012 17:47

Paylaş: