Forum

Exchange DAG yapısı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange DAG yapısındaki VHD Diskleri Küçültme

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
413 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 
Merhaba 
Hyper V üzerinde kurulu iki mailbox server var ve storage üzerinden mailbox server'a bağlı tüm disklere storage üzerinden 2 tb'lık alanlar atanmış ve vhd diskler fixed olarak 2 tb ayarlanmış. Dag içinde yer alan db'ler şu şekilde yapılandırılmış
Exchange Server 1 üzerinde mailboxdb1 active ve mailboxdb2 copy
Exchange Server 2 üzerinde mailboxdb2 active ve mailboxdb1 copy
 Benim db'lerim üzerinde toplamda 200 gb civarında veri var. Bu yüzden mailboxların bulunduğu vhd diskleri küçültmek istiyorum. Ancak vhd'leri küçültemediğim için vm'lerin üzerine daha küçük diskler ekleyip mailboxdb'lerini yeni eklediğim disklerin üzerine taşımak istiyorum. Stand alone kurulu bir exchange olsaydı bu oldukça kolay olacaktı.
 
 
 
 
Gönderildi : 14/12/2011 23:11

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

offline defrag yapın db'leri ama çok fazla yer kazandırmayacaktır size.

en iyi yöntem yeni DB'ler açarak mevcut DB'lerdeki posta kutularını taşımak olacaktır. ozaman bol bol yer kazanırsınız.

 
Gönderildi : 15/12/2011 01:08

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

bu yöntem oldukça zor olduğu için alternatif bir çözüm arıyorum. Çünkü 6000'nin üzerinde kullanıcı var. Bu kadar kullanıcıyı taşımak oldukça zaman alacak. Ancak mecbur kalırsak yapacak birşey yok gibi de görünüyor.

 
Gönderildi : 15/12/2011 01:39

(@ceyhuncamli)
Gönderiler: 184
Estimable Member
 

Merhaba biraz geç olacak sanırım ama sorunu hala çözemediyseniz şöyle bir önerim olacak.

VHD disklerinizi vm üzerinden remove edin ve ardından fiziksel makina üzerine disk management üzerinden attach vhd ile ekleyin. Daha sonra diski shrink yapın ve son olarak da detach vhd diyerek diski çıkartın. VHDResizer'ı indrin ve diski yeniden boyutlandırın.

 Bu çözüm işe yaramazsa diskini küçültmek istediğiniz  node'u kapatın.Küçültmek istediğiniz diski yine fiziksel (host) makinanın üzerine attach edin. Bir tane de yeni vhd oluşturun (database'inizin tutulacağı disk olacak boyutu ona göre belirleyin). Onu da disk management aracılıgıyla attach edin. Ardından şu anda db'nin içinde bulunduğu diski açarak içindeki dosyaları aynen yeni oluşturduğunuz vhd'ye aktarın.

Aktarım tamamlandıktan sonra makinaya yeni oluşturduğunuz vhd dosyasını  ekleyin ve makinayı açın. Burada dikkat etmeniz gereken konu yeni eklediğiniz diske makina açıldığında üzerinden çıkarttığınız disk ile aynı sürücü harfini atamanız gerektiğidir.

Takıldığınız yer olursa yardımcı olmaya çalışırım. 

 
Gönderildi : 22/12/2011 13:27

Paylaş: