Exchange 2010 - Dış...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 - Dışarıdan Mail Gelmiyor  

CozumPark
(@cozumpark)
Onursal Üye Yönetici

Selamlar,

Ortamda kurulu exchange 2003 server'ı 2010 SP1'e  taşıdık. 2003 server'ı "http://www.cozumpark.com/forums/thread/288971.aspx" açtığım konudada anlattığım gibi henüz kaldıramadık.

Yapıda edge transport'da kullanıyoruz.

Normalde mail akışı düzgün bir şekilde sağlanırken dışarıdan gelen mailler bir anda kesildi. Şu anda local'den local'e ve local'den internete mail atılabiliyor.

Exchange 2010'un kurulu olduğu w2k8 sunucu üzerinde görünen hatalı loglar ;

Log Name:      Application
Source:        MSExchangeTransport
Date:          12/4/2011 6:56:02 AM
Event ID:      5006
Task Category: Routing
Level:         Warning
Keywords:      Classic
User:          N/A
Computer:      srvexch2010.mycompany.com.tr
Description:
Cannot find route to Mailbox Server CN=srvexc2003,CN=Servers,CN=First Administrative Group,CN=Administrative Groups,CN=mycompany,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=mycompany,DC=com,DC=tr for store CN=Public Folder,CN=First Storage Group,CN=InformationStore,CN=srvexc2003,CN=Servers,CN=First Administrative Group,CN=Administrative Groups,CN=mycompany,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=mycompany,DC=com,DC=tr in routing tables with timestamp 12/4/2011 4:56:02 AM. Recipients will not be routed to this store.
Event Xml:
<Event xmlns=" http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event ">
  <System>
    <Provider Name="MSExchangeTransport" />
    <EventID Qualifiers="32772">5006</EventID>
    <Level>3</Level>
    <Task>4</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2011-12-04T04:56:02.000000000Z" />
    <EventRecordID>25178</EventRecordID>
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>srvexch2010.mycompany.com.tr</Computer>
    <Security />
  </System>
  <EventData>
    <Data>CN=srvexc2003,CN=Servers,CN=First Administrative Group,CN=Administrative Groups,CN=mycompany,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=mycompany,DC=com,DC=tr</Data>
    <Data>CN=Public Folder,CN=First Storage Group,CN=InformationStore,CN=srvexc2003,CN=Servers,CN=First Administrative Group,CN=Administrative Groups,CN=mycompany,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=mycompany,DC=com,DC=tr</Data>
    <Data>12/4/2011 4:56:02 AM</Data>
  </EventData>
</Event>

-----

Log Name:      Application
Source:        MSExchangeTransport
Date:          12/4/2011 6:56:02 AM
Event ID:      5020
Task Category: Routing
Level:         Warning
Keywords:      Classic
User:          N/A
Computer:      srvexc2010.mycompany.com.tr
Description:
The topology doesn't contain a route to Exchange 2000 Server or Exchange Server 2003 srvexc2003.mycompany.com.tr in Routing Group CN=First Routing Group,CN=Routing Groups,CN=First Administrative Group,CN=Administrative Groups,CN=mycompany,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=mycompany,DC=com,DC=tr in routing tables with the timestamp 12/4/2011 4:56:02 AM.
Event Xml:
<Event xmlns=" http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event ">
  <System>
    <Provider Name="MSExchangeTransport" />
    <EventID Qualifiers="32772">5020</EventID>
    <Level>3</Level>
    <Task>4</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2011-12-04T04:56:02.000000000Z" />
    <EventRecordID>25177</EventRecordID>
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>srvexc2010.mycompany.com.tr</Computer>
    <Security />
  </System>
  <EventData>
    <Data>srvexc2003.mycompany.com.tr</Data>
    <Data>CN=First Routing Group,CN=Routing Groups,CN=First Administrative Group,CN=Administrative Groups,CN=mycompany,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=mycompany,DC=com,DC=tr</Data>
    <Data>12/4/2011 4:56:02 AM</Data>
  </EventData>
</Event>

--

Log Name:      Application
Source:        Microsoft-Windows-WMI
Date:          12/4/2011 6:34:58 AM
Event ID:      10
Task Category: None
Level:         Error
Keywords:      Classic
User:          N/A
Computer:      srvexch2010.mycompany.com.tr
Description:
Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.
Event Xml:
<Event xmlns=" http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event ">
  <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-WMI" Guid="{1edeee53-0afe-4609-b846-d8c0b2075b1f}" EventSourceName="WinMgmt" />
    <EventID Qualifiers="49152">10</EventID>
    <Version>0</Version>
    <Level>2</Level>
    <Task>0</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2011-12-04T04:34:58.000000000Z" />
    <EventRecordID>25162</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>srvexch2010.mycompany.com.tr</Computer>
    <Security />
  </System>
  <EventData>
    <Data>//./root/CIMV2</Data>
    <Data>SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage &gt; 99</Data>
    <Data>0x80041003</Data>
  </EventData>
</Event>

Problemi henüz çözebilmiş değilim, konu ile ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Alıntı
Topic starter Gönderildi : 04/12/2011 09:17
CozumPark
(@cozumpark)
Onursal Üye Yönetici

Edge transport 'dan hub transport'un ismi çözülemediğinden akış sağlanamamış. edge üzerindeki hosts dosyasına eklemeyi yaptıktan sonra problem düzeldi.

CevapAlıntı
Topic starter Gönderildi : 04/12/2011 18:48
SerkanTaş
(@serkantas)
Üye

Tebrikler...

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/12/2011 11:52
Paylaş: