Forum

Exchange Sertifika
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Sertifika

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
807 Görüntüleme
(@ozguroner)
Gönderiler: 148
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

Ben 12 senelik Lotus Dominocu olarak yeni iş yerimde exchange 2010 kullanıyoruz. Burada dikkatimi çeken domaine üye olmayan kullanıcılar Exchange hesabını tanıttıktan sonra her outlookunu açtıktan sonra sertifika uyarısı geliyor. Sertifikayı güvenilir listesine kaydediyorum. Outlooku kapatıp açtığımda yine aynı soruyu alıyorum bu normal midir?

 
Gönderildi : 13/11/2011 17:34

(@yalcinkaraca)
Gönderiler: 354
Reputable Member
 
Almış olduğunuz hata mesaji bu herhalde.
 
 
Bildiğimiz gibi Exchange 2003 kurulumundan sonra owa clientlar mailboxlarına direk 80 üzerinden erişiyorlardı.Bunun sebebi varsayılanda bir sertifika gelmemesi.Exchange 2007′de ise bu durum değişti ve IIS üzerindeki Deafult Web site varsayılanda sertifikalı olarak gelmektedir.Yalnız 1 senelik varsayılan bu sertifika kullanıldığında büyük ihtimalle hata alacaksınız.Sebebi sertifikanın ismi ile owa’ya eriştiğiniz dns isminin farklı olması.

Localde bir CA’niz varsa basit bir şekilde IIS üzerinde yada exchange management shell kullanarak istediğiniz isimle sertifika çekebilirsiniz.Bu noktadan sonra client tarafı sertifika hatası almadan OWA’ya erişebilecektir.

Yalnız bu işlemden sonra ufak bir sıkıntı daha bizi bekliyor.dns ismi ile yeni bir sertifika oluşturduktan sonra Microsoft Outlook’u açtığımızda aşağıdaki gibi bir hatayla karşılaşırız.

“the name on the security certificate is invalid or does not match the name of the site”

Burada oluşturduğumuz sertifika ile Outlook’un bağlanmaya çalıştığı isim farklı çıkıyor.Çünkü Mapi clientlar Client Access Serverları autodiscovery servisi için kullanırlar ve açılışta bu bağlantıyı kontrol ederler.Aradığı isim ise direk CAS’ın fqdn’idir.E biz sertifikayı dışarıdan ulaşacağımız dns ismi ile oluşturduğumuz için direk isim hatasını alıyoruz.

Bu problemin önüne geçmek için aşağıdaki Exchange Management Shell komutlarını çalıştıralım.

Set-ClientAccessServer -Identity CAS1 -AutodiscoverServiceInternalUri https://mail.anilerduran.com /autodiscover/autodiscover.xml

Set-WebServicesVirtualDirectory -Identity “CAS1\EWS (Default Web Site)” -InternalUrl https://mail.anilerduran.com /ews/exchange.asmx

Set-OABVirtualDirectory -Identity “CAS1\oab (Default Web Site)” -InternalUrl https://mail.anilerduran.com /oab

Set-UMVirtualDirectory -Identity “CAS1\unifiedmessaging (Default Web Site)” -InternalUrl https://mail.anilerduran.com /unifiedmessaging/service.asmx

Bu komutlardaki CAS1 client access server’ınızın ismi.koyu renkli adresler ise daha önceden clientların dışarıdan owaya ulaşmaları için belirlediğiniz ve sertifikasını oluşturduğunuz adres.

Bu işlemden sonra CAS üzerinde iisreset komutuyla iis servisini yeniden başlatmanız yeter.Artık Outlook Mapi clientlarınız isimden dolayı gerçekleşen sertifika hatasını almayacaktır.

 
Gönderildi : 13/11/2011 18:49

Paylaş: