Forum

Exchange server 201...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange server 2010 u içeride kullanmak

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
350 Görüntüleme
(@MehmetKarakas)
Gönderiler: 70
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba


exchance 2010 u içeride kullanmak istiyorum. malum telekomun ip lerinin durumu belli kurumsal hatların fiyatlarıda öyle fakat daha önce buğra beyden destek almıştım.  oda bana calender exchance hesabında tanımlı Personal calendar tanımlayamadığınız için ( yapı gereği tanımlayamazsınız ) bu gerçekleşmez. Yani exchange ve pop hesabı aynı profile da ise, pop dan toplantı isteği gönderemez ve kabul edemezsiniz. POP için ayrı profile oluşturup oradan kullanmanız gerekiyor demişti.


Tek profilden hem pop hem exchange kullanabileceğim bir yapı nasıl oluşturabilirim. smarthost diye bir hizmet duydum bunun hakkında bana bilgi verebilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum.


Saygılar


 mehmet karakaş


 


 

 
Gönderildi : 17/10/2011 16:17

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

tek profilden hem pop hem exchange derken, iki ayrı hesap için mi bu işlemler yapılacak.

yani benim bir hesabım var [email protected] ve ikinci bir mail adresim var [email protected]. Ve siz bu iki mail adresini tek bir outlook profilinde mi kullanmak istiyorsunuz. bu durumda birisini exchange hesabı olarak bağlarsınız ve diğerini de pop3 olarak ekleyebilirsiniz.

eğer Outlook 2010 kullanıyorsanız iki tane exchange hesabını da outlooka bağlayabilirsiniz.

kolay gelsin

 
Gönderildi : 17/10/2011 16:23

(@MehmetKarakas)
Gönderiler: 70
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

mümin bey,


 aslında yapmak istediğim şu maillerimi doruk nette tutuyorum.içeride ise exchange 2003 var ve exchange 2010 a geçiricem sistemi fakat 2010 u sadece içeride kullanmak istiyorum dışarıya mail atılmayacak. mailler pop3 ile doruk dan gidecek.yani tek profilde hem exchange hem de pop3 kullanmak istiyorum fakat ilk yazımda buğra bey in belirttiği olay yani toplantı istekleri başıma dert açıyor profil otomatik olarak exchange calendar ını kullanarak gönderdiği için mail i mail cevaplandığında tekrar bana düşmüyor. bilmem anlatabildimmi.


selamlar


 


 

 
Gönderildi : 17/10/2011 16:48

Paylaş: