Forum

DC üzerine Exc...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

DC üzerine Exchange 2010

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
314 Görüntüleme
(@SelcukUzun)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba,

Exchange 2003'den 2010'a geçiş yapmak istiyorum bu işlemi yaparken yeni bir domain oluşturup temiz bir şekilde olsun istiyorum, hazır önümüz bayramken...
Mümin Hocam'ın yazdığı bir makalede "Güvenlik ve performans değerleri açısından Microsoft Exchange Server 2010’un member serverlar üzerine kurulumasını önerir"  dediğini gördüm. Bu cümle benim kafamda tasarladığım şekli ister istemez değiştirmemi gerektiriyor.

Şöyle ki; ben yeni yapılandıracağım bir server'a dc rolünü verip üzerine exchange'i kurup mevcut file server ve db'yi bu yeni yapıya eklemeyi planladım. 
Sormak istediğim; bu doğru bir yapı olur mu, değilse doğrusu nasıl olmalı? Eğer bahsettiğim şekilde yaparsam sorun yaşar mıyım?

şimdiden teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 11/10/2011 19:47

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

yukarıda senin de yazdığın daha önce benim de söylemiş olduğum ve Microsoftun önerisi olan cümleyi tekrarlamak gereği duydum :)).

sorun yaşarmısınız, belki hiç sorun yaşamazsınız bilinmez ama sorun yaşandığında bu sefer o makina üzerinde çalışan rollerinizin tamamı etkilenmiş olur.

en iyisi Exchange serverı member server üzerine kurun ve öyle çalıştırın daha iyi sonuçlar alırsınız.

ha firma küçüktür çok fazla exchange trafiği vs yoktur ozaman tek bir sunucu üzerine koşturulabilir, bu şekilde çalışan belki binlerce firma vardır.

ama riskli bence.

 
Gönderildi : 11/10/2011 19:59

(@SelcukUzun)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler hocam,
önerilerinizi dikkate alacağım
hızlı cevabınız için ayrıca teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 11/10/2011 20:08

Paylaş: