Forum

bir adresden gelen ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

bir adresden gelen .zip'lerin bloklanması hakkında

4 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
416 Görüntüleme
(@DenizASLAN)
Gönderiler: 808
Noble Member
Konu başlatıcı
 

  merhabalar;


 sistemde SBS 2003 R2 var üzerinde Exchange 2003 SP2 çalışıyor,POP3 connector ile mailleri çekiyorum ayrıca POPcon yazılımı mevcut, mail webmaile düşüyor ekinde zip uzantılı dosya mevcut, popcon içeri alıyor ve kullanıcının ecx. mailboxına bırakıyor fakat outlook da gelen zip dosyası kullanıcıya ulaşmıyor,


aynı dosyayı hotmail adresimden gönderdim, sorun olmuyor posta kutusuna düşüyor.  şimdi belliki adres ile ilgili bir sıkıntısı var sistemin.


Sistemde, GFI mail essentials mevcut, gelen adres blacklist te değil manuel olarak whiteliste de ekledim. GFI mail essentials da bloklanan mail ek dosyaları nerede tutulur. orayı kontrol etmek istiyorum.


Antivirüs : Nod 32
İçerik Filtreleme : GFI mail security. ( mail security bloklayınca bana mail düşüyor, faka mail security de karantina da bişey gözükmüyor, yada maili bloklamayıp sadece ekini blokladığından göremiyorum.)
Firewall : Watchguard


teşekkürler

 
Gönderildi : 19/09/2011 20:51

(@DenizASLAN)
Gönderiler: 808
Noble Member
Konu başlatıcı
 

yukarıda yazmış olduğum sorun Watchguard'da olabilir diye öncelikli olarak onun üzerinde testler yaptım fakat yok, spamblocker gibi özellikleri disable konuma geçirmeme rağmen durum aynı.  ki zaten bu işlem sadece tek mail adresine uygulanıyor...

[email protected] adresinden gelen .zip uzantılı dosyaların mail eklerini silerek kullanıcıya ek'siz olarak teslim ediyor.

fakat aynı mail [email protected] gibi farklı bir adresden gönderilince ek ve konu bilgileri aynı olmasına rağmen mail kullanıcıya dosya ek'iyle birlikte ulaşıyor.

POPcon mailleri çekiyor; (bununla ilgili bir durum olduğu sanmıyorum, exc. pop3 connector çekince de aynı şekilde mail ulaşıyor ek yok.)

GFI mail essential : whitelist 'te hem adres hemde domain eklenmiş durumda.

GFI mail security  :  bloklama yapınca quarantina servera atıyor, fakat rule'ları devre dışı bıraksamda durum değişmiyor. bu yazılımdan etkilenmiyor. (lisansı bitmiş durumda.)

ESET Nod 32 : exchange sunucu için olan modülü böyle bir işe sebebiyet vereceğini sanmıyorum.

çıkamadım işin içinden arkadaşlar var mıdır farklı bir fikri olan ....

Test için; pop3 outlook yapılandırıp o şekliyle maili alacağım, bu şekilde bu işe sebebiyet verenin firewall mu? yoksa exch. üzerindeki bir yazılım mı sebep oluyor anlamış olacağım. diyelim ki mail ek'iyle birlikte geldi sorunu exchange server üzerinde arayacağım.

 
Gönderildi : 21/09/2011 00:42

(@DenizASLAN)
Gönderiler: 808
Noble Member
Konu başlatıcı
 

GFI mail essentials'ı servisinin restart etmem için gereken servisleri paylaşabilir misiniz rica etsem?


 

 
Gönderildi : 21/09/2011 13:23

(@DenizASLAN)
Gönderiler: 808
Noble Member
Konu başlatıcı
 

outlook üzerine pop3 yapılandırdım ve direk outlook üzerinden Gönder/Al yaparak maili çektim. maalesef ek yine ulaşmadı.


buradan yorumum;


1- Watchguard ek'i içeri almıyor, ki benzer postu orada da açtım uzman arkadaşlar bunun mümkün olmadığını iletiyorlar.


2- bilgisisayara kurulu nod32 bunu kesiyor, fakat e-posta taramasını devre dışı bırakmama rağmen yine ek posta kutumuza ulaşmadı.


bakalım nasıl çözeceğiz. yorumlarınızı lütfen paylaşınız.


teşekkürler

 
Gönderildi : 21/09/2011 14:45

Paylaş: