Forum

Exchange server fay...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange server faydaları?

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
1,123 Görüntüleme
(@husnubagdatlioglu)
Gönderiler: 316
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

selamlar arkadaslar kafama takılan soruları sizinle paylaşmak istedim.Daha önce hiç exchange server kullanmadım bunun için pekde faydalarından yararlanamadım 🙂 benim mail hizmetimi dışarda bir data centerda bulundurduğumuz web sunucusu bize bu mail hizmetini sağlamakta outlooktan ayarları yaptığımda sorunsuz bir şekilde çalışıyor exchange bize ne gibi bir getirisi var veya biz bunu nasıl kendi kurduğumuz exchange servera yönlendirebiliyoruz? Exchange konusunda biraz cahilim kusura bakmayın 🙂

 
Gönderildi : 18/09/2011 15:52

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Hüsnü Bey,


Exchange çok kapsamlı bir içerik bir kaç özetle aktarmaya çalışacağım sorunuz üzerine;


Exchange öncelikle 50 ve üzeri kullanıcıya sahip firmalar için önermekteyim fakat firmanın ihtiyacına göre bu sayı daha aşağıda da olabilmekte.Exchange kullanmaya başladığınızda tüm elektronik posta hizmeti şirket bünyesinde barınmaya başlamaktadır. Bununla birlikte birçok kural tanımlaması ile ISP den alacağınız hizmetlerin ötesinde kısıtlamalar ve takiplerle kullanım faydaları ortaya çıkabilmektedir.


Örneğin firmanız kredi kartıları ile işlem yapan bir firma  ve kredi kartı bilgilerinin elektronik posta ile dışarı sızlamasını istemiyorsunuz bu durumda kurumunuzda exchange kullanmış olursanız tanımlayacağız kural doğrultusunda bunu engelleyebilirsiniz. Veya mailleşme içeriğinde geçen patronunuzun ismini yakalayıp bunu otomatik olarak bir kopya ile patrona gönderilmesini sağlayabilirsiniz.


Ortak takvim kullanımını  sağlarken bu takvim sayesinde gruplar arasında sekronisazyonu sağlayabilir Public Folder ile dosyaları her an yanınızda taşıyabilirsiniz. Veya Pazarlama birimi için ortak müşteri listesi oluşturabilir. Office dışındayken gelen maillere uyarı mesajları iletebilirsiniz.


Yanlışlıkl silinen mailleri geri alabilir, yanlışlıkla  gönderilen maili geri çağırabilirsiniz. En önemli özelliklerinden biri heran heryerden tüm maillerinize erişebilir durumda olmanızdır. V.s. V.s. portalımızda Exchange ile ilgili birçok makale var buralardan özetle daha birçok fayda ortaya dökülebilir.


Exchange yönlendirme işlemi ise uzun bir konu ancak portalımızda bununla ilgili içerik bulunmaktadır. Siz geçiş yaparken bununla ilgili takıldığınız noktada yardım alabileceğiniz bir portal olduğunu bilmeniz sanırım yeterli olacaktır.


Bu noktaya kadar artılarından bahsettik peki eksileri nelerdir derseniz Exchange için ayrıca bir sunucu, firewall, soğutma sistemi, barındırma,lisans maliyeti ve yönetim maliyetlerinide unutulmaması gerektiğini vurgulamak isterim.

 
Gönderildi : 18/09/2011 17:54

(@husnubagdatlioglu)
Gönderiler: 316
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Çok teşekkürler kafamdaki soru işaretleride gitmiş oldu ....

 
Gönderildi : 18/09/2011 19:38

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Çok teşekkürler kafamdaki soru işaretleride gitmiş oldu ....

 

Aslında Exchange sistemininde yapılan tüm sistemler başka mail programları ilede yapılabiliyor ( biraz kasmak lazım tabiki 🙂 ) ama exchange bunları hem kolay yoldan yapıyor hemde tüm Microsoft ürünlerine entegre olarak çalışıyor. En büyük getirisi bence microsoft programlarına entegre çalışabilmesi.

 
Gönderildi : 19/09/2011 02:59

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

http://www.cozumpark.com/forums/thread/260756.aspx  inceler misiniz?

 
Gönderildi : 20/09/2011 02:48

Paylaş: