Forum

Exchange mail yonle...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange mail yonlendirme

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
747 Görüntüleme
(@osmantemel)
Gönderiler: 177
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Exchange 2010 Sp1 kullanıyorum.  Bir kullanıcının mail hesabına gelen maillerin bir kopyasını başka bir mail adresine (hotmail, gmail veya başka bir domain ait mail hesabı) yönlendirmek istiyorum. Outlooktan kurallardan yapmayı denedim kendi domainimden bir kullanıcı seçtiğimde sorun yok ama diğer domainden bir mail adresi eklediğimde gondermiyor. Başka bir yöntem varmı. Teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 08/09/2011 22:13

(@murater85)
Gönderiler: 7
Active Member
 

Merhaba Osman Bey,

 

Kabul edilen adreslere bahsettiğiniz yöntemle yönlendirme yaparsınız fakat hotmail,gmail vs global adreslere kısaca "accepted domain" dışındaki mail adresleri için mail contact oluşturarak istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

EMC\recipient configuration\mail contact yoluna gelerek sağdan new mail contact ile yeni bir cantact oluşturarak dış adres belirtebilirsiniz.

Daha sonra mailin bir kopyasını yönlendirme yapacağınız kullanıcının "mail flow settings" kısmına gelerek oraya yazdığınız mail cantact ı eklemeniz gerekecek.

 

Ben bu şekilde bir kaç adresi yapmaktayım sorun yaşamıyorum.

 
Gönderildi : 08/09/2011 23:43

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Emc'de User özelliklerinde forward olarak başka kullanıcı işaretlenmiş olabilir, kontrol ediniz.  http://www.hakanuzuner.com/index.php/exchange-2007-uzerinde-e-mail-yonlendirme-islemi.html  makale size yardımcı olacaktır.

Keyifli çalışmalar. 

 
Gönderildi : 20/09/2011 15:34

Paylaş: