Anasayfa » Forum

Exchange 2007 deliv...
 
Bildirimler

Exchange 2007 delivery report donmuyor  

  RSS
ILKER SEFEROGLU
(@ILKERSEFEROGLU)
Üye

 Merhaba exchange 2007 kullanıyoruz exc 2007 service 3 ve rollup yuklu fakat bir turlu delivery report olarak bizim server dan karsı sunucuya cevap donmuyor delivery report ayarlarım da asagıdaki gibidir

 

ben exchange uzerinde var olmayan bir email adresine email gonderiyorum xxx@xxx.com gibi tabii burda ki @xxx.com benim gercek domain adım

tesekkurler

 

 

Alıntı
Gönderildi : 17/05/2011 17:01
ILKER SEFEROGLU
(@ILKERSEFEROGLU)
Üye

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/05/2011 17:02
ILKER SEFEROGLU
(@ILKERSEFEROGLU)
Üye

merhaba exchange 2007 uzerindeki delivery report print screen yaptım ama resim siliniyor ama bu ayarlarım da dogru

tesekkurler

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/05/2011 17:06
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

Merhaba

Exchange management shell i açın, ve aşağıda ki komutu kullanarak NDR ın açık olup olmadığını kontrol edelim

get-remotedomain "default" |fl

yukarıda ki komutu yazıp aşağıda ki değerin True olup olmadığını kontrol edelim.

DeliveryReportEnabled             : True

Eğer true değilse aşağıda ki komut ile tüm remote domain'lere ait ndr raporunu enable edelim.

set-remotedomain "default" -ndrenabled $true

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/05/2011 17:13
ILKER SEFEROGLU
(@ILKERSEFEROGLU)
Üye

Merhaba bugra hocam degerler asagıdaki gibi true olarak gorunuyor

tesekkurler

 

DomainName                        : *
CharacterSet                      : iso-8859-1
NonMimeCharacterSet               : iso-8859-1
AllowedOOFType                    : External
AutoReplyEnabled                  : False
AutoForwardEnabled                : False
DeliveryReportEnabled             : True
NDREnabled                        : True
MeetingForwardNotificationEnabled : False
ContentType                       : MimeHtmlText
DisplaySenderName                 : True
TNEFEnabled                       :
LineWrapSize                      : unlimited
UseSimpleDisplayName              : False
AdminDisplayName                  :
ExchangeVersion                   : 0.1 (8.0.535.0)
Name                              : Default

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/05/2011 17:20
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

ok burası doğru.

birde burayı kontrol edelim;

exchange management console --> Organization conf. --> Hub transport --> Global Settings | Transport Settings in properties ına girelim. Burada Message Delivery tabında en alt kısımda DSN kodlarının olup olmadığını kontrol eder misiniz? 5.1.4 - 5.2.0  - 5.2.4 - 5.4.4 - 5.4.6 - 5.4.8 olmalı

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/05/2011 17:40
ILKER SEFEROGLU
(@ILKERSEFEROGLU)
Üye

Merhaba

aynen sizin degerler ile yanı tekrar test ettim su an postmaster dan cevap dondu bunu ISP tarafı kesebılrımı?

exchange benim kendi tarafımda smart host kullanıyorum doruk uzerinden 

 

tesekkurler

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/05/2011 18:03
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

Smarthosting kullandığınızı en başta söyleseydiniz keşke. ISP niz ile görüşün bu konuyu

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/05/2011 18:21
ILKER SEFEROGLU
(@ILKERSEFEROGLU)
Üye

Merhaba ok dir

tesekkurler

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/05/2011 20:41
Paylaş: