Forum

IP değişikliği ve a...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

IP değişikliği ve ardından Exchange Problemi

9 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
728 Görüntüleme
(@ByGRaND)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ;

Şirket içerisndeki yapımda Exchange Server 2007 Standart Var. Dışarıdan Mail alış verişimizi IGetmail (Pop3) Servisi kullanmaktayız.Geçen Hafta Adsl Hat kalitemizi ölçtürdüm düşüktü ve Türk telekomdan hattımı temiz bir devreye alacakları söylendi, ve nitekim alındı.
Fakat Benim problemim Ne hikmetse bu devre değişikliliğinden sonra exchange yapıp kullanılamaz oldu sadece yukarıda bahsetmiş olduğum ISP destekli Pop3 servisim (IGETmail) üzerinden client larım mail alış verişi yapmakta. Exchange üzerinde hiçbir ayar değişikliliği ypamadım.
ISP ile görüştüm Daha öncedden çalışıyordu bizim tarafımızda hiçbir ayar değişikliliği olmadı daha önce çalışıyorsa şuanda çalışması gerekiyor Bizim sizin tarafa belirtmiş olduğumuz bir IP tanımlaması yok denildi Ve durumun Türk Telekom tarafından düzeltilmesi gerektiği söylenildi.
Türk Telekom ile görüştüm. Bizim tarafımızdan belirlenmiş olan ayarlarınız yapıldı denildi bu şekilde sorun ortada kaldı ve şuan hala Exchange çalışmıyor telefon açıp mail göndrremiyorum diyen clientları pop3 servisine yönlendiriyorum o şekilde mail alışverşi yapılıyor.
Sizce bu durum sbebi nedir? Ayrıca Benim Bu pozisyonda Exchange üzerinde yapmam gereken hrhangi bir ayar yada tanımlamam gereken bir acount var mı acaba?

Not: Temiz Kaliteli devrelere alınan hattım üzerinde statik IP mevcut idi. Şuan Statik IP im değişmiş  durumda.

Bu duruma yakın olan yada daha önceden yaşamış tecrübeli kişilerden bilgi almam mümkün müdür ?


Teşekkürler.

 
Gönderildi : 15/03/2011 19:45

(@ByGRaND)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Sanırım Kimsenin yaşamış olduğu bir problem deil 🙁

 
Gönderildi : 16/03/2011 01:49

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Fırat bey,

IP adresiniz değiştiği için sorun yaşıyorsunuz. Önce ki IP niz ISP firmanızda tanımlı olduğundan pop3 connector yazılımınız mailleri exchange çekebiliyordu. IP adresiniz değiştiği için ISP tarafında da güncellenmesi gerekiyor olabilir. Ben mevcut yapıda bunu anlıyorum. IP nizin değiştiğini ISP ye bildirdiniz mi?

Birde, POP3 Connector ün ISP ye bağlanıp bağlanamadığını ISP firması görebilir. En azından bu kontrolü yapıp sonucu bildirirlerse sorunu daha da daraltmış olursunuz.

 
Gönderildi : 16/03/2011 02:07

(@ByGRaND)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Bugra Hocam Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgi ve bilgi için teşekkür ederim.
Evet IP adresimi ISP ye bildirdim saçma olan şey ise bana dediği kelime bizde sizin ipnizle ilgili herhangi bir tanımlama yok diyor işi başından salıyor :S

Pop3 Connector üm ISP ye baglanıyor gerçi dediğiniz gibi onlar görüp görmediğini bilemiyorum yarın tekrar arar sorarım fakat pop3 mailim üzerinde mailleşmelerimde bir problem olmadıgı için çelişkide kalıyorum.yani geçrekten ISP tarafında problem olsa pop3 lede çıkmamazlık yapmazmıydı. :S
Yani eski 88.249.X.X static ip varken herşey güzeldi çalışıyordu. Şuan 78.X.X.X static ipsini aldım şuanda Exchange çalışmıyor ama pop3 ayarlarını outlookta yapılandırınca I get üzerinden mail trafiğim hep green :S

 
Gönderildi : 16/03/2011 02:45

(@ByGRaND)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Bugra Hocam,

Ayrıca benim Exchange üzerinde herhangi bir MX tanımlaması yada farklı bir bilgi güncellemesi yapmam gerekiyor mu ?



Teşekkürler.

 
Gönderildi : 16/03/2011 02:56

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

MX kaydı sizde olmadığı için bir değişikliğe lüzum yok

sorunu anlamanın en kolay yolu ISP nin inceleyip sizin pop3 connector ün mailleri çekmek için ISP ye bağlanıp bağlanmadığını size söylemeleri.

 

 
Gönderildi : 16/03/2011 11:35

(@MelihYAMAN)
Gönderiler: 310
Reputable Member
 

Son durum nedir acaba?

 
Gönderildi : 18/03/2011 17:41

(@ByGRaND)
Gönderiler: 131
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hocam Öncelikle Geri Dönüşüm gecikmesinden Dolayı Özür diliyorum.

ISP ile en üst seviyedeki yetkili kişi ile görüştüm Gerekli ayar kontrolundan sonra geri dönerek sorunun giderildiğini iletti.

Son Durum: Başarılı Öncelikle Bugra Hocam olmak üzere Herkese Teşekkür Ederim.

 
Gönderildi : 19/03/2011 22:26

(@MelihYAMAN)
Gönderiler: 310
Reputable Member
 

Geçmiş olsun.

 
Gönderildi : 19/03/2011 22:50

Paylaş: