Anasayfa » Forum

exchange pop sorunu
 
Bildirimler

exchange pop sorunu  

  RSS
hasan.ugur
(@hasan.ugur)
Üye

selamlar arkadaşlar,

sorunum şudur outlook ile exchange kullanamıyorum. Normal de tüm kullanıcılarımızda pop portu 995 olarak kullanıyoruz. Ama son 4 gündür dışardan telnet çektiğimde 995. porta ulaşılamıyor. 110 ise telnet ile baktığımda açık ama bu sefer de 110 yaptığımız zaman kullanıcılarda pop portunu sürekli kullanıcı adı parola soruyor yani yine erişim sağlanamıyor. Acaba benim gözden kaçırdığım bir şey mi var? Nelere dikkat etmem gerekli? Bir de exchange 2007 admin menüsünde server configuration altında client acces bölümünde outlook anywhere enable diye bir seçenek mevcut. Bu seçenek true mu olmalı false mu ve bu seçenek nedir? Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden 

Alıntı
Gönderildi : 18/02/2011 23:41
Ugur DEMIR
(@ugurdemir)
Değerli Üye

http://www.cozumpark.com/forums/thread/217875.aspx

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/02/2011 23:53
hasan.ugur
(@hasan.ugur)
Üye

Verdiğiniz linki inceledim receive connector ve pop ayarlarında sıkıntı yok gibi ama dediğim gibi telnet ile 995 porta ulaşılamıyor dışardan, pop portunu 110 yaptığımızda ise sürekli kullanıcı adı parola sorgulaması geliyor. Servislerin hepsi çalışıyor. Acaba başka neleri kontrol etmem gereklidir. Owa dan mail alıp yollayabiliyorum.

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/02/2011 00:11
hasan.ugur
(@hasan.ugur)
Üye

Arkadaşlar sorunu buldum sorun ssl sertifikasından kaynaklanıyor. Loglarda gözden kaçmış sanırım süresi bitmiş o yüzden 995 nolu portla senkronize olamıyor outlook 110 portundan sıkıntısız çalışıyor. Şimdi yapmam gereken bu sertifikayı yeniden oluşturmak. Yardımlarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar herkese

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/02/2011 01:49
hasan.ugur
(@hasan.ugur)
Üye

selamlar arkadaşlar,

http://www.cozumpark.com/blogs/exchangeserver/archive/2009/03/22/windows-2008-uzerinde-exchange-2007-owa-ve-rpc-over-http-_3101_cin-sertifika-kullanimi.aspx  

bu dökümanı birebir uyarladım kendi yapıma ancak en sonun sertifikayı enable ederken hata aldım."The certificate with thumbprint xxxxxxxxx...  was found but is not valid for use with exchange server" şeklinde bir hata aldım. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/02/2011 03:26
Paylaş: