slm,
Microsoft server 2003 sp1(türkçe) üzerine WMware de Exchange server 2007(İngilizce) kurmaya çalışıyorum.ön kurulum yazılımları olan powershell,MMC ve net framework 2.0 kurdum.4.adım olan Install Microsoft Exchange Server 2007 SP1 'i tıkladığım aşağıda yazmış olduğum hatayı alıyorum.Bu hata OS dili türkçe Exchange server 2007 dili ingilice olmasından kaynaklanıyor olabilir mi?Bu konuda yadımcı olursanız sevinirim.
"The type initializer for 'Microsoft.Exchange .Management.PowerShell.CmdletConfiguration Entries' threw exception.Could not load file or assembly 'Microsoft.Exchange.Management ,Version=8.0.0.0,Culture=neutral,PublicKeyToken=31bf...' or one of its depencies.Strong name validation failed.(Exception from HResult:0x8013141A)
Server 2003 sp1 versiyonunuz nedir? 32 bit midir 64 bitmidir?
Exchange 2007 sp1 deneme sürümü olmadığına göre 64 bit olmalı.Bunlar konusunda yardımcı olursanız daha net yanıtlar gelecektir.
rıza bey,
işletim sistemim:server 2003 standard edition sp1 32 bit.
exchange:exchange server 2007 x86 sp1
İlginiz için saolun...
Bunu sanırım test amaçlı kuruyorsunuz.2008 üzerine kursanız sorun teşkil edermi?Test sürümü kullandığınız için hatanızın koduna dair bir durum yok net üzerinde yaygın bir kullanım olmadığından dolayı.
evet,test amaçlı kuruyorum.2008 üzerine kursam bir sorun teşkil etmez.Ancak elimde 2008 yok.İyi çalışmalar...
Merhaba,
http://www.microsoft.com/windowsserver2008/en/us/trial-software.aspx buradan 180 +60 günlük deneme sürümü çekebilirsiniz.
Saygılarımla.
teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim.
slm.vermiş olduğunuz linkten server 2008 iso 'sunu indirdim.Ancak vmware de hata verdi.Hatanın işlemcinin 32 bit olmasından kaynaklandığı yazıyordu.
Bilgisayarım 32 bit.32 bit pc ye 64 bitlik bir uygulama kurulamaz diye biliyorum.Bu durum vmware içinde geçerli midir.?Yani 32 bitlik bir pc içerisinde kurulu olan vmware de 64 bitlik bir işletim sistemi kuramaz mıyım?
Merhaba evet gerekli 64 bit vt desteği olması lazım.