Forum

Spamlardan dolayı m...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Spamlardan dolayı mail alamıyorum, Exchange tıkanıyor

10 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
385 Görüntüleme
(@barisballi)
Gönderiler: 64
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Şirket bünyemizde windows 2003 üzerinde Exchange 2003 SP2 kullanmaktayız. Aşırı derecede spam mail almaktayız. Gelen bazı spam maillerden dolayı mail alamaz duruma geliyoruz. Bu durumu nadirende olsa daha önceleride yaşamaktaydık. Ancak son 2 günde 4 defa bu sorunu yaşadık. Yapımız şu şekilde. Hosting firmasından zamanlanmış görevlere eklediğimiz (hosting firması bu şekilde olacak dedi) ve firma tarafından hazırlanarak bize verilen bir bacth dosyası ile atrnlogin olarak mailleri exchange servera alıyoruz. Uzun süre mail gelmediği zaman tıkanma olduğunu anlayıp webden hosting firmasındaki atrn hesabımıza girip baktıgımda bir sürü spam mail geldiğini ve batch dosyasını çalıştırdığımda sanki mail yokmuş gibi davrandığını görüyorum. En eski tarih saatli mailden baslayarak mailbox haricinde bir klasöre taşıyarak batch dosyasını çalıştırıyorum ve maillerin servera inmesini sağlıyorum.

Bugün toplamda 60 adet spam maili bu şekilde başka klasöre aktararak diğer maillerin gelmesini sağladım. Hosting firması bu duruma yapacak herhangi şeylerinin olmadığını söyledi. Ayrıca exchange üzerinde IMF kullanıyorum. IMF 03/02/2011 tarihi saat 17:35 ile 04/02/2011 saat 12:28 arasında 220 adet spam maili ayıklamış. Çok yüksek oranda spam mail almaktayız.

Aşırı derece spam mail almanın ve maillerin tıkanması konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

 

 
Gönderildi : 04/02/2011 15:30

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


spam için exchange server 2003 önüne Antigen kurabilirsiniz.


yada McAfee Enterprise Mail and internet security appliance kurulabilir.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 04/02/2011 17:57

(@barisballi)
Gönderiler: 64
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Mümin Bey Merhaba;

Önerilerinizi inceleyip uygulayacağım. Teşekkürler.

 

 
Gönderildi : 07/02/2011 14:21

(@MuratISIKOGULLARI)
Gönderiler: 118
Estimable Member
 

Merhabalar sorunumuz aynı Mümin bey bana da ip değişikliği yapmamı önermişti bir gelişme olursa haber verebilirseniz sevinirim aynı şekilde ben de size iletirim, kolay gelsin.

http://www.cozumpark.com/forums/thread/231576.aspx  

 
Gönderildi : 07/02/2011 16:39

(@barisballi)
Gönderiler: 64
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Murat Bey Merhaba;

 

Tamamen aynı sorunu yaşıyoruz. Aynı dakikada aynı spam mailin birçok kez gelmesinden kaynaklanıyor. Bende isa server yok. Bir çözüm bulursam sizinle paylaşırım.

Kolay gelsin. 

 
Gönderildi : 07/02/2011 20:49

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

   Selamlar ;

 

Hosting Firması ile görüştünüz mü Firma Spam  koruma   hizmeti  sağlayamıyor mu ? Anladığım  kadarı  ile  mailler  once Hosting Firmasındakı mail  Server lara düşüyor  ve  siz  batch  file  ile   mailleri  Hostingdeki  Sunuculardan  çekıyorusunuz  ve  aşırı  spam  geldiği  için hostingdeki posta  kutuları  dolduğu için de  siz web  arayuzden temizlediğiniz  için  sistem  çalışmaya  devam  edıyor  bence  hosting  Firmanız  ile detaylı  Görüşün  derim ki  zaten ATRN  hizmeti  aldığınızı  belirtmişsiniz Spam  lardan  mail  trafiği  durma   durumuna  geliyor  ise  Atrn  kullanmanın da  bir  anlamı  kalmıyor ki  Sizede   ya  hosting  firmasını  değiştirmek  yada  Atrn   kullanmayıp Exchange  için  AV  ve Antispam  yapılandırmasına  giderek mail  sunucunuzu içeri  almak  tercihleri  kalıyor bence.

 

Teşekkürler.

 

 
Gönderildi : 07/02/2011 21:52

(@MuratISIKOGULLARI)
Gönderiler: 118
Estimable Member
 

Merhabalar; hosting firması normalde sizin server' ınızın maili çekmesi lazım sorun olursa etrn devreye giriyor diyor. Ama ben dediğiniz gibi sürekli zamanladığım batch file ile oraya düşenleri tetikleyip çekiyordum. Benim kullanıcılarım bilgisayarlarını normalde sürekli açık tutuyor, 2 gün önce kapatmalarını söyledim ve sorun çıkmadı. Dün yine bilgisayarlarını açık bırakıp çıkmışlar ve aynı sorun oldu zamanım olmadığından bakamadım bugün yine bilgisayarları kapattıracağım ve sorunun içeriden kaynaklanıp kaynaklanmadığından emin olacağım.

Ayrıca Barış bey etrn web sayfasına giriş yaptığınızda orada spam mailleri spam olarak ekleyip kural oluşturdunuz mu?

Bana hep farklı adreslerden geldiği için işimi yaramadı belki sizin işinize yarar. 

 

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 09/02/2011 12:43

(@barisballi)
Gönderiler: 64
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Murat Bey;

Web arayüzden oluşturduğum kuralların bir anlam ifade etmediğini, çalışmadığını söylediler. Bende çalışmıyorsa oraya neden öyle bir arayüz koyuyorsunuz da bizi boşuna uğraştırıyorsunuz diye söyledim. Şöyle bir uygulama yapılabilirmiş. Kendi sitelerinden çağrı kaydı oluşturduktan sonra kendileri direk database üzerinde kural yazabilirlermiş. Bu çok saçma bence. Onlar database den yazıyorlarsa benimde arayüzden yazmam lazım. Ayrıca gelen maillerin bir kısmı olmayan kullanıcılara geliyor görünüyor. Aslında benim belirlediğim adresler dışında herhangi bir adrese gönderilen ([email protected] gibi) mailleri direk sil gibi bir engellemeleri olsa çok iyi olur. 

 
Gönderildi : 09/02/2011 19:55

(@barisballi)
Gönderiler: 64
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Cumhur Bey Merhaba;

Hosting firmasının spam koruması çok çok yetersiz, hatta yok gibi. Doğru anlamışsınız. Mailler önce hosting servera oradanda batch ile bizim servera geliyor. Ancak mail kutusu dolmuyor. Örneğin aynı dakika içerisinde aynı mail 40 defa gelmiş görünüyor. Toplamda 120 civarı mail var. Sayı ve alan olarak mail kutusunu dolduramayacak kadar. Firmayı değiştirmeyi kabul ettiremem. Ancak program aldırmaya çalışıyorum. Bakalım görücez. İlginiz için teşekkürler.

 

 
Gönderildi : 09/02/2011 20:05

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Rica ederim Hosting Firmasının değiştirilmesi söz konusu olamıyor ise sizin için en uygun işlem Exchange sunucu ile mailleri içeri almak olacak gibi gözüküyor.


Teşekkürler.


 

 
Gönderildi : 09/02/2011 20:45

Paylaş: