Forum

exchange server oto...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

exchange server otomatik imza hakkında

9 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
900 Görüntüleme
(@mehmettopcuoglu)
Gönderiler: 342
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar forumdaki  http://www.cozumpark.com/blogs/exchangeserver/archive/2009/10/18/exchange-server-2010-dinamik-disclaimer-uygulamas.aspx  makalesine göre dinamik disclaimer uygulamasını yaptım ancak şöyle bir sorum var karşı tarafa gönderilen mail de imza çıkıyor burası süper ancak karşı taraf maili yanıtladıktan sonra ben tekrar yanıtlamak istediğim de imza yine en altta çıkıyor yanıtlanan maillerde imzanın cevap metninin altında çıkmasını nasıl sağlayabilirim. 

 her mail yanıtlandığında imzanın en altta çıkması çok kötü oluyor var mı bunun bir çaresi 

 

iyi geceler 

 
Gönderildi : 11/01/2011 03:30

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

kanayan yaraya parmak bastınız. 

yanlış hatırlamıyorsam bunun bir çözümü yok. tekrar kontrol edip size bilgi dönerim.

kolay gelsin

 
Gönderildi : 11/01/2011 13:54

(@mehmettopcuoglu)
Gönderiler: 342
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

🙂 Selamlar mümin hocam cevap için çok teşekkür ederim. olursa eğer gerçekten çok güzel olur bence sırf bu özellik için exchange 2010 lisansı aldırmayı planlıyorum

 
Gönderildi : 11/01/2011 14:08

(@AliSeckinBasiplikci)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Merhabalar, Bu konu ile ilgili bir çözüm bulabildinizmi?

 
Gönderildi : 05/01/2012 15:08

(@canbolat)
Gönderiler: 1253
Noble Member
 

Merhaba ,


http://www.cozumpark.com/forums/thread/292240.aspx  


Bende aynı problemi yaşıyordum ve sonunda bi kaç deneme yanılmadan sonra bir çözüm yolu buldum.İmzamı oluşturduktan sonra içine özel karakter ekledim.örn.(Bu bilgiler gizlidir.**) 5 yıldız karakterini birleştirdim.Daha sonra exception kısmına geldiğinizde kuralı oluşturuken ."exception message body contains specific words" kısmına imzanın içine eklediğim( ** )5 yıldız karakterini ekledim.Böylece aynı mesaj içinde bu karakterleri gördüğünde Exchange aynı kısımı görüntülemeyecektir..Yıldız karakteri yerine günlük mesajlaşmada kullanılmayan daha özel karakterler kullanırsanız (örn.bu bilgiler gizlidir. ««««« ) sağlıklı bir şekilde İçeriğin engellenmesi ihtimalinide düşürürsünüz.Çünkü karşı taraf veya siz mesajın içerisinde*** yıldız karakteri içeren bir mail gönderdiğinizde örneğin " Galatasaray*** şampiyon oldu." Bu mail boş olarak görüntülenecektir.O yüzden özel karakterler kullanmanız kesin bir çözüme ulaştıracaktır.Aktif olarak kullanıyorum ve şuana kadar hiç bi sıkıntı yaşamadım.Evet, bu yöntemle  aynı maili tek bir imzanız görülecek şekilde dilediğiniz kadar cevaplayabilirsiniz, isterseniz hem şirket içi hemde  şirket dışı mail iletişiminde kullanabilirsiniz.İki yerdede tek bir imza görülecektir..Hazırlamış olduğum örnek imzayıda sunuyorum.Exchange'de kuralı oluştururken "append disclaimer text" i seçtiğinizde text bölümüne ekleyeceğiniz yazıyı bir bütün olarak alacağı için Exchange tüm metini ve özel karakteri bir bütün olarak görecektir.Aşağıdaki örneğe bakarsanız.Sadece Türkçe açıklamanın sonunda 3 adet özel karakter kullandım ve sonra ingilizce olarak açıklamasına devam ettim.Bu metni olduğu gibi disclaimer text kısmına gömdüm.Faydalı olması dileğiyle.


Bu e-posta ve muhtemel eklerinde verilen bilgiler sadece gönderilen kişiye özel ve gizlidir. Çözümpark bu mesajın içeriği ve ekleri ile ilgili hiçbir hukuki sorumluluk kabul etmez. Yetkili alıcı değilseniz, bu mesajdaki herhangi bir bilginin herhangi bir şekilde ifşa edilmesi, kullanılması, kopyalanması, yayılması veya mesajın içeriği ile ilgili olarak herhangi bir işlem yapılması kesinlikle yasaktır. Bu durumda hemen mesajın göndericisini bilgilendiriniz ve mesajı sisteminizden siliniz. Çözümpark olarak elektronik mesajlar üzerinde yapılmış herhangi bir değişiklik veya sonuçları ile e-posta mesajlarındaki hata ve/veya eksiklikten, virüs içermesinden ve bilgisayar sisteminize verebileceği herhangi bir zarardan sorumluluk kabul etmeyeceğimizi de bildiririz.«««
This e-mail and any information included within any attached document are private and confidential and intended solely for the addressee. Çözümpark does not accept any legal responsibility for the contents of this message and any attached documents. If you are not the intended addressee, it is forbidden to disclose, use, copy, or forward any information within the message or engage in any activity regarding the contents of this message. In such case please notify the sender and delete the message from your system immediately. Çözümpark also states that it shall not accept any legal responsibility for any amendments made on the electronic message and the outcome of these amendments, as well as any error and/or defect, virus content and any damage that may be given to your system.

 
Gönderildi : 07/01/2012 01:11

(@canbolat)
Gönderiler: 1253
Noble Member
 

Ek olarak İmzanızın yazı fontu,renk ve boyutunu ayarlamak isterseniz İmza'yı word dosyasında açıp gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra dosyanızı imza.mhtm olarak kaydedin.Dosyayı açtığınızda internet explorer arayüzünde açılacaktır.Daha sonra sağ tıklayıp kaynağı görüntüle dediğinizde imzanızı kod olarak göreceksiniz.İmzanızın hemen başlayan satırın üzerinde (tahmini 460.sıraya denk geliyor) "</head> ile başlayan kısımından tutup o:p>&nbsp;</o:p></span></p> satırına kadar kopyalayın.Sonra bu kodu Exchange disclaimer text kısmına gömün.Böylece imzanız sizin hazırladığınız renk ve formatta görüntülenecektir.

 
Gönderildi : 09/01/2012 14:04

(@canbolat)
Gönderiler: 1253
Noble Member
 

Kusura bakmayın arkadaşlar, imzanın cevaplanan mailin hemen altında görülmemesi ile , cevaplanan her mailde imza altında imza birikmesi problemi olarak gördüm.


O konuda sanırım codetwo'un çözümleri var.


Create different (e.g. shorter) signatures on replies directly under your message.

 
Gönderildi : 11/01/2012 02:40

(@okanerin)
Gönderiler: 157
Estimable Member
 

Merhaba,

3. Party bir program kullanmadan bu problemi çözebilen oldu mu ?

"exception message body contains specific word"... Alanına özel bir karater (<<< ve benzeri ) yazılmaz ise alt alta bir sürü imza oluyor.

Yazılırs da mail' e Reply eden kullanıcının imzası çıkmıyor. Mail'i başlatan kullanıcının imzası öylece duruyor 🙂

 
Gönderildi : 05/04/2013 14:41

(@canbolat)
Gönderiler: 1253
Noble Member
 

Merhaba,

3. Party bir program kullanmadan bu problemi çözebilen oldu mu ?

"exception message body contains specific word"... Alanına özel bir karater (<<< ve benzeri ) yazılmaz ise alt alta bir sürü imza oluyor.

Yazılırs da mail' e Reply eden kullanıcının imzası çıkmıyor. Mail'i başlatan kullanıcının imzası öylece duruyor 🙂

 Merhaba ,

 Yasal uyarı mesajının içinde kullandığınız özel karakter ve kelimelerde karşı tarafın imzası içinde yer alabilir.İngilizce ve türkçe tanımları arasına özel karakterleri ekleyip boşluk bırakmadan bir bütün olarak alıp kaydedin.Bu şekilde kullanıyorum şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.

Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 13/04/2013 03:26

Paylaş: