Forum

Exchange 2003 SMTP ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2003 SMTP server

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
397 Görüntüleme
(@durmus)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar arkadaslar


 


1.Exchange 2003 server ı POP3/SMTP server olarak kullanıyoruz. POP3 clientlar Outlook yapılandırmasında SMTP requires authentication ı secerek dış domainlere mail atılıyor. Bu ayarın Exchange deki karsılıgını SMTP virtual server ın icinde goremiyorum. Access tabındaki Autentication sekmesindeki anonymous access in dısındaki seceneklerin secilmesi midir?


 


 


2.Bu sekmede Anonymous access altındaki Resolve anonymous e-mail secenegi var bunun anlamı nedir acaba?Guvenlik mi saglar?


 


3.


SMTP Virtual Server Properties penceresinin Acccess tabındaki Authentication sekmesinde en altta grant or deny submit permissions to spesific users or groups secenegindeki Submit hakkı secili ve Relay hakkı secili degil ne gibi bir fark var arada relay ile submit arasında.


 


 

 
Gönderildi : 25/05/2008 02:17

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33008
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba


ilk resim diğer bir smtp sunucusu sizin sunucuya mail atmak isterse nasıl kimlik doğrulayacak onun kararını verdiğiniz yerdir. Yani örnek olarak buradan anonim erişimi kapatırsanız hotmail sunucusu size bir mail bırakmak istediğinde siz o sunucuya kimlik bilgisi soracaksınız ki bu çok da doğru olmaz.


client tarafındaki ayar ise relay sekmesinden konfigure ediliyor yani en alt bölümde . Burada zaten yakimlik doğrulamalı veya güvenli ip listesinde olmalı.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 25/05/2008 04:47

(@durmus)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Hocam tesekkur ederim, ben ilk resmi daha yakın ihtimal olarak gormustum, aydınlattınız. Anladımki kullanıcı OUTLOOK ayarlarında smtp requires authentication Relay restrictions a denk geliyor Exchange de. İçime şöyle bir kurt düştü 



Benim Exchange 2003 üm firma dısında pop3 ve smtp olark hizmet veriyor ve Relay restrictions ayarlarım resimdeki gibi. Şimdi bu durumda computer authentication yapamaz benim server. Yukarda select which computer.. denen yerde her computer relaye acık. Alttaki ayarda da Allow all computers .... ayarı çekli ama yine firma dısında oldugundan firmadaki domaindeki computerlar authenticate edilemez. O zaman kötü niyetliler için şu anda Relay e açık durumdamıyım? Allow all... daki çeki kaldırıp,  Users.. dan authenticated users a mı hak vermeliyim? Yani aşagıdaki resimdeki gibi..



Bu durumdamı ayarlarımı bırakıp ok demeliyim.


Yoksa Allow all computer.... çekli olunca (bu üçüncü pencereye girilemiyor Users buttonu pasif çünkü) da bu üçüncü penceredeki ayar gecerlidir ve ben guvendemiyimdir?


 


2. Bir de hocam relay ile submit hakkı arasında ne fark var?

 
Gönderildi : 26/05/2008 01:30

Paylaş: