Forum

Exchange 2007 De Ou...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2007 De Outlook Ta Yer İşareti Gecersiz Problemi.

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
461 Görüntüleme
(@ResatDOKUK)
Gönderiler: 46
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar;


Exchange Server 2007 Eval Kurdum Deneme Amaçlı Serverde sistemde Dc mevcut ve Exchange İçerisinden Kullanıcı Açıp https://exchangesrv/owa ile açılan kullanıcıya login olabiliyorum sorunum ise bu kullanıcılardan herhangi birini outlook 2003 - 2007 hiç bir şekilde Exchange olarak kuramamam sürekli ad çözülemedi yer işareti geçersiz hatası veriyor. normalde exchangesrv çalıştırdan \\exchagesrv olarak ulaşabiliyorum, yapamadığım nedir ki ben outlook'ka bu kullanıcıları kuramıyorum.  bu default kurulumlardan sonra normal bir dc ve exchange olan bir kurumda local olarak outlooka exchange hasapları nasıl yapılandırılır anlatabilriseniz sevinirim teşekkürler. 


 

 
Gönderildi : 06/11/2010 13:59

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar,

local firwalları kapatıp deneyin.

isim çözümleme ile ilgili problem varsa server ip adresi yazarak deneyin.

outlook exchange bağlantısı için herhangi birşey yapmanıza gerek yok. autodiscover sayesinde sizin oturum açmış olduğunuz kullanıcı hesabına ait bir posta kutusu varsa ve outlookta bağlamak istediğinizde otomatik olarak bu isimler çözümlenir ve bağlantı sağlanır. aksi durumlar da olabilir, bağlantı gerçekleşmeyebilir. bunun da isim çözümleme, güvenlik ayarları vs ile alakası vardır.

outlook 2003'ler güncel midir? son güncellemeleri yapıp deneyin birde.

kolay gelsin 

 
Gönderildi : 06/11/2010 14:26

(@ResatDOKUK)
Gönderiler: 46
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Mümin Hocam Outlook ayarı yapmak istediğim makınada firewall kapalı, bahsi geçen makinada cmd > ping exchangesrv.bdhdom.local adresine ping attığımda ping atabiliyorum ve


C:\Documents and Settings\Bim>tracert 10.10.7.85


Tracing route to EXCHANGESRV [10.10.7.85]
over a maximum of 30 hops:


  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  EXCHANGESRV [10.10.7.85] cevabında da adresi çözdüğü görünüyor, dc üzerindeki dns ve reverse dns kayıtlarına baktım onlarda normal exchangesrv ismini ve ipsini kaydetmiş. benim anladığım kadarıyla exchange üzerinde bişi doğru değil veta outlook 'u yapılarndırıken bişiler yapmak lazım ne bilim https: olarak webden bağlannıyorya secure ortama filan gecmek içinmi aacaba birşeyler lazım outlooktan ne kadr denediysem ad çözülemedi yer işareti geçersiz diyor. önerilerini bekliyorum.. teşekkürler. 

 
Gönderildi : 06/11/2010 15:16

Paylaş: