Forum

2007 Cluster 2010 D...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2007 Cluster 2010 DAG peki NAS ?

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
270 Görüntüleme
(@OnurKAYNAR)
Gönderiler: 38
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Oncelikle ortamı hemen anlatıyım ev ortamında yapılan denemede 1 Adet 2008r2 DC uzerinde exchange 2010 kurulu iki adet 2008r2 server domaine uye olmus durumda uzerlerinde İscsi storage baglı iki disk var Failover cluster ile fileserver rolu yuklu ve calısıyorlar.Bu sisteme daha once 2007de oldugu gibi aktif pasif mailbox kurulumu yapayım dedim ama artık oyle bir ozellik mevcut degilmis onu anladım.Dag denenen yeni bir sistem mevcutmus mümin hocamızın su makalesinden ogrendim

  http://www.cozumpark.com/blogs/exchangeserver/archive/2009/07/05/exchange-server-2010-database-availability-group-dag.aspx

 Burda aklıma yatmayan sey onceden mailbox nasda tutuluyordu simdi her server ın localinde tutuluyor makaleden onu anladım.Ben bunu nas uzerine tutmak istedigim zaman nasıl yol izlemem gerekiyor.Butun serverlara nas uzerinde ayrı bir diskmi olusturmalıyım yada eski sistemde oldugu gibi tek diski butun serverlar için atayabilirmiyim.Ayrıca butun mailboxları butun serverlara tasımak bize disk uzerinde ekstra yuk getirmiyormu.Yani bu yeni sistem bana pek mantıklı gelmedi uygulama acısından yapmak istiyorum ama anlamsız gelen bir kac nokta var galiba cozemedim.Simdiden tskler.

 

SAYGILARLA

 
Gönderildi : 14/10/2010 21:19

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar,

şuan her serverın diskinde tutuluyor diye bir şey yok. eğer siz datalarınızı storage üzerinde tutmak istiyorsanız storage üzerinden sunucularınıza disk ataması yada alan ataması yapabilirsiniz. doalyısı ile databaseleriniz storage üzerinde tutulur.

eğer süreklilik istiyorsanız ekstra yüklere de hazırlıklı olmalısınız. DAG yaptığınız zaman doğal olarak disk alanınız biraz daha büyüyecek.

süreklilik önemlidir :))

kolay gelsin

 
Gönderildi : 15/10/2010 14:09

(@OnurKAYNAR)
Gönderiler: 38
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Tskler mümin bey benim bu yeni sistemden anladıgım kadarı ile sadece mailbox ı yedeklemek degil tam olarak Exchange Hostu yedeklemis gibi oluyoruz butun servisleri ile boyle bir sey anladım ben.Birde sormak istedigim birsey var dag için member yaptıgımız hostların addc olması gerekirmi yoksa olmasada olurmu eger olmazlarda global katalog dosylarını kendi uzerilerinde barındırmaları gerekmiyormu (performans acısından) ?

 SAYGILARLA

 
Gönderildi : 15/10/2010 17:47

Paylaş: