Forum

Exchange 2007 Mail ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2007 Mail Contact

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
265 Görüntüleme
(@MetinKilincarslan)
Gönderiler: 92
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


Exchange 2007 kullanıyoruz, şirkete ait olmayan external e-mail adresleri ekledim.  ve bu mail adreslerini de  distribution Group altında bir grup oluşturdum external mail kontaklarıda bu mail grubuna ekldim. herhangi bir kullanıcı outlook'un dan yeni bir mail sayfası açtığı zaman to ya bastığında karşımıza gelen ekranda Global adres list'de bu external mail contaclar görünmez idi, şu anda daha önceki oluşturmuş olduğum ve yeni oluşturmuş olduğum mail adresleri golbal adres list'de görünmektedir ve isimlerin üzerinde dünya simgesi görünmektedir. Daha öncesinde aynı yolu izleyerek oluşturmuş olduğum mail kontaklarda bu tür bir problem yoktu.


Şimdiden teşekkürler,

 
Gönderildi : 20/08/2010 13:51

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

Burada ki problemin ne olduğunu anlayamadım açıkçası ?

Amacınız contact ların to ya bastığında gözükmemesi ise; ilgili contact lara Exchange management console üzerinden çift tıklayın " Hide from Exchange Adress lists " seçin. Gözükmeyeceklerdir. 

 

 
Gönderildi : 20/08/2010 14:03

(@MetinKilincarslan)
Gönderiler: 92
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

doğru anlamışınız fakat daha önce farklı bir isimde aynı tür grup oluşturmuştum ve mail kontaclar oluşturup eklemiştim, onlar görünmüyordum. Aynı şekilde bugünde yeni bir grup ve on adet de mail kontak oluşturdum to da önceki ve şimdiki oluşturduklarımın hepsi görünüyor. Amaç şirket e-mailleri ile external mailleri kullanıcıların karıştırmaması lazım. Dediğiniz gibi ''hide from exchange address lists'' işaretler isem o zaman sadece to da görünmeyecek diğer türlü herhangi bir etkisi olmayacaktır. sadece to da global adress list te görüntülemeyecektir mi diyorsunuuz? 

 
Gönderildi : 20/08/2010 16:49

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Daha önce görünmemesinin sebebi adres defterinin update edilmemiş olmasıdır.

sadece adres defterlerinde gözükmeyecektir. Başka bir etkisi olmaz.

 
Gönderildi : 20/08/2010 18:37

Paylaş: