Exchange OAB hatası
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange OAB hatası  

Sayfa 1 / 2
  RSS
Kerem Köy
(@keremkoy)
Üye

Herkese merhaba ;

 Outllooklarda şu şekilde bir hata arıyorum.

Normal
0

21

false
false
false

TR
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Normal Tablo";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:"Calibri","sans-serif";
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:"Times New Roman";
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Burada ve google da bulduğum çözümleri denedim ancak problem düzelmedi. En son bir arkadaş Excahge 2007 de bunun bir bug olduğunu problem olmayacağını söyledi. Ama Outlook larda eşitleme sorunları klasörü altında yüzlerce uyarı doluyor.

Yine bu problemi çözmek için

 

01:33:22 Microsoft Exchange çevrimdışı adres defteri
01:33:22 Çevrimdışı adres defteri dosyaları yüklenmiyor.  Sunucu (URL) bulunamadı.
01:33:22               0X8004010F

 

Exchange sunucusu dosya paylaşımlarındaki

 

\\Exchangesrv\ExchangeOAB altında  

02ce24f0-2a7b-425a-9324-22def105130a

2f83d97c-b139-4005-acbf-2b2946561e56

350d267b-6760-4bc0-874f-a39bb18950a7

 

gibi klasörler var bunları silersem ve yeniden OAB oluşturursam problem yaratır mı ?

 

iyi çalışmalar

Kerem

 

Alıntı
Gönderildi : 03/08/2010 13:21
Kerem Köy
(@keremkoy)
Üye

Kusura bakmayın önceki mesajı kes yapıştır yapmıştım problem oldu

Outllooklarda şu şekilde bir hata arıyorum.

01:33:22 Microsoft Exchange çevrimdışı adres defteri
01:33:22 Çevrimdışı adres defteri dosyaları yüklenmiyor.  Sunucu (URL) bulunamadı.
01:33:22               0X8004010F

Burada ve google da bulduğum çözümleri denedim ancak problem düzelmedi. En son bir arkadaş Excahge 2007 de bunun bir bug olduğunu problem olmayacağını söyledi. Ama Outlook larda eşitleme sorunları klasörü altında yüzlerce uyarı doluyor.
Yine bu problemi çözmek için
 

Exchange sunucusu dosya paylaşımlarındaki

\\Exchangesrv\ExchangeOAB altında  

02ce24f0-2a7b-425a-9324-22def105130a

2f83d97c-b139-4005-acbf-2b2946561e56

350d267b-6760-4bc0-874f-a39bb18950a7

 

gibi klasörler var bunları silersem ve yeniden OAB oluşturursam problem yaratır mı ?

 

iyi çalışmalar

Kerem

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/08/2010 13:27
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Merhaba


Offline adres defterini silip tekrar oluşturduktan sonra mailbox db de bu yeni offline adres defterini seçip rebuild yaptıktan sonra istemcilerde ki aksiyona bakarmısınız.


 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/08/2010 18:11
Kerem Köy
(@keremkoy)
Üye

Bir yanlışlık yapmamış olmak için

Server Configuration -> Mailbox -> Database Management -> First storage Group -> Mailbox Database (Bizim kullandığımız) -> properties

altında Client Settings de  Offline Adress Book kısmına yeni oluşturduğum adres defterini seçip Apply ettim

Outlook da OAB yüklemek istediğimde

'kerem@xxxxx.com' görevi bir hata bildirdi (0x8004010F) : 'İşlem başarısız oldu. Bir nesne bulunamıyor.'

 

hatasını alıyorum

 

iyi çalışmalar

Kerem

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/08/2010 20:16
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

Bu değişiklikler hemen aktif olmaz.

1-2 gün beklemeniz gerekir.

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/08/2010 22:17
Kerem Köy
(@keremkoy)
Üye

Merhaba;

 

Değişikliği yapalı iki gün oldu ama bir değişiklik yok. Hoş ben bu işlemi iki hafta öncede yapmıştım.

Daha beklemem gerekirmi ?

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/08/2010 13:10
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

Ortamda proxy server varmı?

exchange ve outlook versiyonu nedir?

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/08/2010 13:19
Kerem Köy
(@keremkoy)
Üye

Proxy yok 

Exchange 2007 Version 8.1 (Build 240.6)

Outlook 2007 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/08/2010 15:01
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

Autodiscover yapılandırılmış mı exchange tarafında? ( internal ve external url )

Eğer evet ise, https://domainismi.com/autodiscover/autodiscover.xml adresine ie den girebiliyor musunuz

exchange management shell'e get-autodiscoverconfiguration |fl yazarak konfigurasyon çıktısını paylaşabilir misiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/08/2010 15:13
Kerem Köy
(@keremkoy)
Üye

 get-autodiscoverconfiguration |fl komutunun çıktısı

The term 'get-autodiscoverconfiguration' is not recognized as a cmdlet, functio
n, operable program, or script file. Verify the term and try again.
At line:1 char:30
+ get-autodiscoverconfiguration  <<<< |fl

 Ancak başka bir test ile

 [PS] C:\Documents and Settings\kerem\Desktop>Test-OutlookWebServices -ClientAcc
ssServer "xxxxxx-10" > test.txt

                        Id                       Type Message                 
                        --                       ---- -------                 
                      1003                Information About to test AutoDisc...
                      1007                Information Testing server erisler...
                      1019                Information Found a valid AutoDisc...
                      1013                      Error When contacting https:...
                      1013                      Error When contacting https:...
                      1006                      Error The Autodiscover servi...
 

sunucu bağlantıyı kesti hatası verdi

 

 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/08/2010 17:10
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

autodiscover da problem var gibi gözüküyor ki keza testi yapamamış.

peki şu komutun çıktısını görebilri miyiz. Önemli kısmı komuttan sonra gelen çıktı da  internal ve external adres varmı?

Get-AutodiscoverVirtualDirectory

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/08/2010 17:17
Kerem Köy
(@keremkoy)
Üye

[PS] C:\Documents and Settings\kerem\Desktop>Get-AutodiscoverVirtualDirectory

Name                       Server                     InternalUrl
----                       ------                     -----------
Autodiscover (Default W... XXXXXX-10
Autodiscover (Default W... xxxxxx-11

[PS] C:\Documents and Settings\kerem\Desktop>

 

xxxxx-11 olan server kullanılmayan bir server

ayrıca exchange makinesinde http://localhost/Autodiscover/Autodiscover.xml adresinde xml dosyasini gösteriyor ama

https://localhost/Autodiscover/Autodiscover.xml sayfasında the page cannot be displayed

hatası veriyor

 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/08/2010 18:07
Kerem Köy
(@keremkoy)
Üye

Bir sertifika problemi vardı. Zamanı geçmişti yeniden oluşturdum

[PS] C:\Documents and Settings\kerem>Test-OutlookWebServices

                        Id                       Type Message
                        --                       ---- -------
                      1003                Information About to test AutoDisc...
                      1007                Information Testing server erisler...
                      1019                Information Found a valid AutoDisc...
                      1006                Information The Autodiscover servi...
                      1016                    Success [EXCH]-Successfully co...
                      1015                    Success [EXCH]-Successfully co...
                      1014                    Success [EXCH]-Successfully co...
                      1006                    Success The Autodiscover servi...

https://exchangesrv.domain.local/Autodiscover/Autodiscover.xml

Bu adrese artık cevap veriyor.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/08/2010 20:42
Kerem Köy
(@keremkoy)
Üye

merhaba;

08:12:00 Microsoft Exchange çevrimdışı adres defteri
08:12:00 Çevrimdışı adres defteri dosyaları yüklenmiyor.  Sunucu (URL) bulunamadı.
08:12:00     0X8004010F

Bu hatayı almaya devam ediyorum. Herhangi bir gelişme olmadı

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/08/2010 11:25
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Açık olan outlook ikonu üzerinde ( system try bölümündeki ) ctrl basılı iken sağ tıklayıp Test E-mail Configuration bölümünü açıp OAB için gitmeye çalıştığı adresi kontrol edermisiniz.

sonra o adrese ie üzerinden erişeniliyor olmanız gerekli.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 09/08/2010 12:25
Kerem Köy
(@keremkoy)
Üye

Merhaba;

 

Söylediğiniz testi yaptım.

"Autoconfiguration  was unable to determine your settings" hatası alıyorum. Adresde şu şekilde https://exchsrv.domain.local/Autodiscover/Autodiscover.xml adresinde ise bir sertifika uyarı mesajı çıkıyor tamam diyerek geçtiğimde kullanıcı adı şifre soruyor. Kullanıcı adı şifreyi yazdığımda Autodiscover.xml sayfasını görebiliyorum.

Başka bir Pc de ise  "Autoconfiguration  was unable to determine your settings" hatası almadım ama onda da OAB ı yüklemedi.

 

iyi öalışmalar

 

 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/08/2010 19:04
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Sizin sistem bir hayli kurcalanmışa benziyor neresini tutsak başka bir sorun çıkıyor 🙂

get-webservicesvirtualdirectory | Set-WebServicesVirtualDirectory
-WindowsAuthentication:$true

bu komutu denedikten sonra sonuçları paylaşırmısınız.

 

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/08/2010 19:10
Serkan Konak
(@serkankonak)
Üye

[quote user="Hakan UZUNER"]

Sizin sistem bir hayli kurcalanmışa benziyor neresini tutsak başka bir sorun çıkıyor 🙂

[/quote]

[Y] 

CevapAlıntı
Gönderildi : 12/08/2010 07:36
Kerem Köy
(@keremkoy)
Üye

 Mehaba;

 verdiğiniz komutun çıktısı şu şekilde

 WARNING: The command completed successfully but no settings of 'exchsrv\EWS

(Default Web Site)' have been modified.

 

iyi çalışmalar

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 13/08/2010 15:56
Sayfa 1 / 2
Paylaş: