Forum

merak mail - exchan...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

merak mail - exchange geçişi hk.

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
321 Görüntüleme
(@ahmetsagir)
Gönderiler: 141
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar herkese selamlar

 

şirketimizde mail server olarak merak mail kullanmaktayız. fakat ihtiyaçlar doğrultusunda exchange 2010'a geçmeyi düşünüyoruz. Fakat exchange ile ilgili en ufak bir bilgim yok. Gördüğüm kadarıyla sitede exchange ile ilgili bir çok makale mevcut. Bu makalelerdeki bilgiler geçiş yapmak için yeterlimidir. Yoksa burda yazılı olmayan ama yapılması gereken işlemler varmıdır.

 

Ayrıca merak mail database'i sql database olarak tuttuğundan exchange geçişinde bu databasedeki userları nasıl alabilirim. Active directory'deki kullanıcıların dışında orda olmayan ama merak mail serverda açılmış olan bir çok kullanıcı mevcut. Bu yüzden bunu istiyorum.

 
Gönderildi : 29/07/2010 19:53

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

exchange server hele Exchange server 2010 gerçekten çok güzel bir servis.

merak mailden geçiş yapmadım hiç ancak Exchange Server tamamen AD ile entegre çalıştığı için sizin directory yapınızda olmayan kullanıcıları Exchange servera geçtiğinizde oluşturmanız gerekiyor.

kullanıcıların postalarını sql'den edb'ye import eden yazılımlar var ancak daha önce kullanmak nasip olmadı. 

yada mailleri pst'ye çıkarıcaksınız ve exchange kurulduktan sonra bu pst'leri Exchange servera import edeceksiniz.

eğer daha önce exchange server ile çalışmadıysanız profesyonel bir kurumdan yada kişiden destek almanızı tavsiye ederim.

çünkü exchange server kurulumunda yaşanacak sıkıntılar sonucunda directory üzerinde de değişiklikler meydana geleceğinden sistem açısından çok fazla sıkıntı çekmemeniz için destek almalısınız.

kolay gelsin

 
Gönderildi : 30/07/2010 00:10

(@ahmetsagir)
Gönderiler: 141
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar

Hocam sitedeki makalelere göre hareket ederek exchange server'ı sanal bir sistem üzerine kurdum. Dışarı mail gönderebiliyorum, kendi içinde de sorun yok. Test ediyorum. Şu an merak mail aktif olarak kullanılıyor. Dışardan gelen ve şirket içi mailler merak mail üzerine düşüyor. Ben test amaçlı exchange ile dışarı bir mail gönderiyorum ama merak mail servera gitmiyor yine kendine geliyor mail. Bunu aşamadım bir türlü.

 

Ayrıca exchange server da gelen ve giden mail trafiğini nasıl izlerim.

 
Gönderildi : 30/07/2010 12:13

(@nejatasci)
Gönderiler: 34
Trusted Member
 

Hocam sanırım bu doküman işini görür export edersin database i sonra databaseden exchange e import edersin

http://www.academytech.com/downloads/icewarp/MERAK-MAIL-DB/3-Domains_Accounts/pdf/3-L-Merak-Mail-Server-Database-Migration-Tool.pdf  

 
Gönderildi : 21/02/2012 13:14

Paylaş: