Forum

dns server da mx ka...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

dns server da mx kaydı sorunu?

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
753 Görüntüleme
(@muratpektas)
Gönderiler: 164
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

iyi günler ns kayıtları dns sunucumuzda ve dış ip olarak kayıtlı. burada mail kaydı ise dış ip olunca mailler gelmiyor. iç ip verince geliyor. mail.domainadı.com dns kaydı dış ip olunca dışarıda ki mail sunucular mail göndermek için dns imize sorduğunda mail.domainadı.com un ip si nedir diye ip si dış ip olunca tekrar dan dışarımı çıkıyor nasıl oluyor.

 
Gönderildi : 08/07/2010 14:10

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

 Biraz daha belirgin sorar mısınız? Noktalama işaretleriniz olmayınca cümleniz nerede bitiyor pek anlayamadım. Fakat durumun kısa özeti; ben dışarıdan sizin mail sunucusuna erişmek için iki şeyi sorguluyorum: sizin dış IP adresini gösteren host(A) kaydınızı, dış IP adresinizi gösteren mx(mail exchanger) kaydınızı. Bunlar düzgün ise mail atıp alabilirsiniz. İç host veya mx kayıtlarınızın dışarıya e-mail göndermekle ilgisi yok yani. Türk telekomu arasanız, Alper yazganın numarası nedir diye sorsanız, size benim şirket dahili numaramı mı verir, yoksa şirketimin 0212li numarasını mı? Böyle düşünürseniz dns kayıtlarını bu yönde anlamanız kolay olur.

 
Gönderildi : 08/07/2010 16:30

(@muratpektas)
Gönderiler: 164
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

alper bey şöyle sorayım ns kayıtlarım dns imde mx kaydı ve mail.domainadı.com ipsi olarak dış ipmi verince mailler gelmiyor ama iç ip verince geliyor.

 
Gönderildi : 08/07/2010 20:41

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Bir yanlışlık var. Tam tersi olmalı. Zone' u silip baştan yaratın, aşağıdaki kayıtları ekleyin ve netdiag /fix komutunu uygulayın, kayıtlar :


* İç IP adresinizi gösteren bir Host(A) kaydı


* İç IP adresinizi gösteren bir MX kaydı


* Dış IP adresinizi gösteren bir Host(A) kaydı


* Dış IP adresinizi gösteren bir MX kaydı


Belki böyledir yine gelmiyordur, silip yeniden yaratın. Firewallda 110-25-443-53 portlarını açın. Başka bir lokasyondan komut satırında;


nslookup


set type=mx


domainadiniz.com


yaptığınızda dış IP adresinizi gösteren bir cevap almanız gerekir. DNS' te dış IP olmadan, başka bir domainden mail almanız olanaksız.

 
Gönderildi : 09/07/2010 18:39

Paylaş: