Forum

Exchange 2010 Outlo...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 Outlook Anywhere işleminde sertifika sorunu?

2 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
483 Görüntüleme
(@Syswork)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Değerli hocalarım ve sevgili arkadaşlar, Exchange 2003'ü 2010'a taşıma işlemi gerçekleştirdim ve Cozmpark'tan edindiğim bilgiler ışığında problemsiz sonuçlandırdım. Bu işlemden sonra, Outlook Anywhere uygulamasını aktif etmek istiyorum fakat, sertifika ile ilgili kısımda problemle karşılaşıyorum sürekli.


 Mantıken, Exchange 2010'u kurduğum Server 2008 R2 sunucuda CA kurup, bir sertifika oluşturdum ve bu sertifikayı Exchange 2010'da New Exchange certificate tabından exchange serverda tanımlayıp, daha sonra yüklediğim sertifikayı import ediyor ve tüm smtp,pop3 ve diğer servisleri Exchange'in kendi oluşturmuş olduğu default sertifikanın üzerinden benim oluşturduğum sertifika üzerine alıyorum.


 Daha sonra import ettiğim sertifikayı clienta alıp, yüklüyor ve trusted sertifika olarak belirtiyorum. Fakat sertifika ile ilgili hata alıyorum client'ın outlook'unda anywhere uygulamasını açarsam :S


Hata şu; " The security certificate was issued by a company you have not chosen to trust. View the certificate to determine whether you want to trust the certifying authority. "


 Bir türlü çözemedim nerede hata yaptığımı. Yardımlarınızı rica ediyorum. Saygılar dilerim.

 
Gönderildi : 03/07/2010 20:48

(@Syswork)
Gönderiler: 39
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Herkese teşekkür ederim. Deneme yanılma yöntemi ile buldum problemin çözümünü. Problem Basic Authentication'ı seçmemden kaynaklanıyormuş. NTLM olması gerekiyor. Exchange 2010 Client Access tabında Outlook Anywhere yapılandırması için ve Outlook tarafında kullanıcı mail yapılandırması için NTLM Authentication seçilmesi halinde, yüklenen sertifika trusted root dizinine import edildiğinde problemsiz HTTPS ile bağlıyor hesaba.

Saygılar.

 
Gönderildi : 03/07/2010 23:19

Paylaş: