Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange DAG

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
281 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Exchange 2010 da mailbox sunucuları DAG yapısına katmak istediğimizde mailbox DB leri ortak bir alanda mı durması gerekmekte. Yani SAN üzerinde payşaltırılmış bir disk üzerinde mailboxdb si tutup bu san üzerindeki alanı her mailboz sunucusuna map mi etmemiz gerekmekte.


veya,


her mailbox sunucusu üzerindeki diskleri kullanıp mailboxdb lerini burada tutup, db copy lerini diğer moilbox server ın disklerine kopyalarak DAG yapısını oluşturabilir miyiz?


Tşkr,

 
Gönderildi : 23/06/2010 13:14

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Arkadaşım makaleyi okudum ama tam olarak anlayamadım. Tam olarak konuya hakim değilim. Açıklayıcı bir cevap yazabilecek arkadaş varmı acaba?

 
Gönderildi : 30/06/2010 23:50

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Nedim bey,


Konuyu doğru anlamışınız (her mailbox sunucusu üzerindeki diskleri kullanıp mailboxdb lerini burada tutup, db copy lerini diğer moilbox server ın disklerine kopyalarak DAG yapısını oluşturabilir miyiz?) bu şekilde yapabilirsiniz mantık bu zaten. Bu yapıdaki amac ortak storage'de de sorun olursa onunda sistemin durmasını sağlamaya engel olmak. Server üzerindeki diskler tüm databaseleri tasıyabilecek büyüklükte ise bu şekilde bir yapı kurmanız öneriliyor. Orta storage kullandıgınızda 10 tane farklı makinayı getirip buraya bağlayıp bir yapı kurdugunuzda storage'e bir şey oldugu anda 10 adet server olsada hiçbirisi kullanıcılara cevap veremeyecektir. 

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 01/07/2010 00:01

Paylaş: