Forum

Tehlike arz eden ke...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Tehlike arz eden kelime listesi

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
560 Görüntüleme
(@BtExpert)
Gönderiler: 114
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar Merhaba;

Şirket için tehlike arz edebilecek mail yazışmalarında geçen,yada takip ettiğiniz kullanıcıların dalga geçtiğini tespit etmek için kullanılan kelime listelerini burada paylaşırsak güzel bir çalışma olacağı kaatindeyim.

Ör: patron, teklif ,iş arıyorum,bıktım, yeter 🙂 vs...

 
Gönderildi : 09/05/2008 12:32

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Selam;

Bunun amacı nedir? Bence patron kelimesi şirket için ne tehlike arz eder nede dalga geçme şeklidir sadece hitap bozukluğudur. Keza teklif ve bıktım yada yeter nasıl bir tehlike arz edebilirki? İlk olarak bunların cevabını vermeliyiz bence. Ayrıca bahsettiğiniz olay portalımızdada defalarca dile getirdiğimiz gibi kullanıcılardan habersiz onların yazışmalarını yada PC lerini takip etmek elzem ve yasal bir değil. 

 
Gönderildi : 09/05/2008 12:38

(@BtExpert)
Gönderiler: 114
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Sinan Bey;

Öncelikle takip edildiğini kullanıcılar biliyor ve ona göre davranıyorlar.Geçmiş dönemlerde şirket verilerini dışarı sızdırmaya çalışırken bizzat yakaladığım ancak acemilikleri nedeniyle bunları beceremeyen,eski çalıştığı şirketteki patronunun dahi yazışmalarını bilgi işlemdeki arkadaşları kafaya alarak yaptıran insanlar gördüm,yeni işe girmişken iş arayan firmayı oyalarak zaman kaybettiren kişiler oldu. Bu yüzden başta patron olmak üzere herkes bu konuya dikkat ediyor yönetim olarak.Kelimelerle ilgili örnek verecek olursak bu işten bıktım artık çalışmak istemiyorum diyen  bir kişinin verimlilik konusunda başarılı olacağına inanmıyorum.İş ararken arapça,farsça kullanarak mail atan işini ayarlayanlar bile var.Ya da gereksiz mailler ile diğer kişilere vakit kaybettirenler.Kontrolü her zaman elinizde tutmak , sisteminizde olanları bitenleri bilmek bence zarar getirmez.Zamanında dilimiz yandı,yoğurdu üfleyerek 🙂
 

 
Gönderildi : 09/05/2008 13:28

(@KemalUstura)
Gönderiler: 48
Trusted Member
 

Merhaba tehlike arz eden kelimeleri nasıl aratıyorsunuz exchange server 2003 e bu konuda neler yapmamı tavsiye edersiniz ? Teşekkürler .

 
Gönderildi : 24/01/2009 16:13

(@muratbayraktar)
Gönderiler: 14
Eminent Member
 

Merhaba.


 Öncelikle buna takip değilde filitre demek gerekli. bunun için exchange 2007 bcc hizmetinde (blind cabon copy) 3. parti yazılım ihtiyacını ortadan kaldırıyor. örneğin içeriğinde "cv" geçen bir maili direk patrona veya ilgili kişiye yönlendirebilmekteyiz keywordler konusunda çok dikkatli seçim yapmak gerekli. Ayrıca bireyin şirkete verimi konusunu değerlendirecek olan bilgi-işlem yöneticleri değildir ve takip etmek legal değildir. Kesinlikle ve kesinlikle ilgili kişiye yönlendirilmesi gereklidir. 

 
Gönderildi : 26/01/2009 16:58

(@KemalUstura)
Gönderiler: 48
Trusted Member
 

Teşekkürler .

 
Gönderildi : 08/02/2009 02:21

Paylaş: