Forum

SMTP Virtual Server
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SMTP Virtual Server

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
459 Görüntüleme
(@durmus)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Hiç denemeye cesaret edemediğim fakat merak ettiğim bir konu hakkında 2 soru sormak istiyorum.


1.Sistemimde Exchange2003 var. Protocols altında SMTP Serverım Default SMTP Server.Bundan başka Yeni bir SMTP server oluşturmak ne zaman gerekli olur? Amacı nedir? Belli kullanıcıların ya da grupların mail iletişimini yeni SMTP Server üzerinden yaptırmak gibi birşey mi sözkonusu? Ya da kullanıcılara yeni kısıtlamalar mı getiriyor?


2.Hiç gerçek ortamda yapılandırmadım ama, SMTP Connector yapılandırıldığında bir SMTP Server ile ilişkili oluyor. SMTP Server özelliklerinde gördüğümüz her özellik geçerlilğini koruyor mu? SMTP Connector özellikleri SMTP Server özellikleriyle çakışır mı, ya da birbirlerinin özelliklerini ezerler mi?


3.Son olarak dikkatimi çeken diğer husus şu oldu. Default SMTP Virtual Server özelliklerine bakınca Delivery sekmesinde Advanced a tıklayınca gelen küçük pencerede smarthost girilecek bir bölüm var. Benzer şey SMTP Connector özelliklerinde General sekmesinde de var. Sanal ortamda denedim SMTP Connector üzerinde smarthosts bölümüne giridğim bir IP, Default SMTP Virtual Server özelliklerine bakınca görünmüyor. Bu noktada şunu sormak istiyorum. SMTP Connector yapılandırmadan Default SMTP Virtual Server özelliklerinden Delivery-Advanced da smarthost girsem doğru bir smarthost ayarı yapmış olur muyum?


Ya da bunu yaptıktan sonra SMTP Connector özelliklerinde smarthost IP si yazmaya gerek kalmaz mı?


İllaki SMTP Connector yapılandırıp onun üzerinden mi girmeliyim smarthostu. Default SMTP Virtual Server özelliklerine geçip orada da smarthost IP si girmem gerekir mi?

 
Gönderildi : 09/06/2010 03:00

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member

Paylaş: