Forum

Firma içine al...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Firma içine alınacak Exchange server

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
368 Görüntüleme
(@m.ertekin80)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

herkese selam

uzunca bir süre forumda önceki mesajları okudum fakat yinede tam olarak aydınlanamadım. gerek  sirket.com.tr,  gerekse  mail.sirket.com.tr  hosting firmasında tutulmakta. yani web sitesi ve mailler pop3 olarak firma dışındaki hosting serverında...

telekomdan yeni bir internet hat alıp (g.shdl)  hem web serverı hem de mail serverı şirket içerisinde barındırmak niyetim. tabii mail server dışarı açık olacak. exchange tarafındaki ayarlamaları halledebileceğimi düşünüyorum.

alacağım hat tek bir IP olacak. 

1- bu IP ile hem web srv, hem de exchange kullanabilirmiyim aynı anda? sorun çıkar mı...

2- DNS kayıtlarını adım adım nasıl yaptıracağım, hangi kayıtları açtıracağım? Şu anki hosting'ten kayıtları sildirecek miyim?

3- ssl satın alırsam bu tek IP ile ve içerideki local serverlara modem yönlendirmesi ile, bu ssl'i hem OWA hem de web srv için aynı anda kullanabilir miyim?

4- web srv ve exchange için local DNS te bir kayıt açacak mıyım?

5- son olarak exchange'i dış dünyaya açarken edge transport rule olmazsa olmaz mıdır. exchage için Corporate antivirüs var, TMG var, linux donanımsal firewall var bunlar güvenlik için yeterli gelmez mi?

 

çok tşk.

 

 
Gönderildi : 23/05/2010 05:30

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

1) Evet alacağın tek bir ip ile hem maillerini çalıştırabilir hemde web sitei yayınlayabilirsin.

2) DNS de hangi kayıtları açacağınıza dair bir çok makale ve yazı bulabilirsiniz forumda. Ama kısaca tekrar belirtmek gerekirse www, mail ve autodiscover adlı Host A kayıtlarını, MX kayıtlarını ve SPF için Other New Record diyerek Text kaydı açarak ilgili bilgileri girmeniz gerek.

3) Aldığınız SSL sertifikasını mail sub domaini yani OWA için kullanacaksanız başka bir şey için kullanamazsınız.

4) 2.sorunuzla benzer. Ek olarak kullanacağınız sub domainler içinde yine host A kaydı açmanız gerek.

5)  Tek sunucu üzerinde kullanacaksanız dış dünya ile haberleşme için konnektörler oluşturmanız gerekecektir. Bununla ilgili yine forumda bolca konu var.

 

Güvenlik kavramı kurumdan kuruma, kişiden kişiye değiştiği için özetle cevap vermek istersem dediğiniz yapı güvenlik için yeterlidir diyebilirim.

 

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 23/05/2010 10:24

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

DNS de hangi kayıtları açacağınıza dair bir çok makale ve yazı bulabilirsiniz forumda. Ama kısaca tekrar belirtmek gerekirse www, mail ve autodiscover adlı Host A kayıtlarını, MX kayıtlarını ve SPF için Other New Record diyerek Text kaydı açarak ilgili bilgileri girmeniz gerek.


demişsiniz. buı kayıtların ip adresi olarak web servermı exchange adresi verilecek

 
Gönderildi : 24/05/2010 13:58

Paylaş: