Forum

Microsoft Exchange ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Microsoft Exchange 2007

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
359 Görüntüleme
(@MetinKilincarslan)
Gönderiler: 92
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba


Microsoft Exchange 2007 kullanıyoruz, Bir kullanıcı dış network'den attachment file (ekli dosya)'lı bir e-mail göndermektedir. Yanlış bilmiyorsam exchange mail send size 10 MB ve mail receive size'da 10 mb bu bilgi doğrumudur yada sistem admine göre istenirse 15 veya 20..... değiştirile bilirmi?


 


İkinci sorum ise aynı şekilde dış network'den biri bizim domain'de bulunan bir kullanıcımıza e-mail atıyor yukardaki sorumla bağlantılı olarak, e-mail size 15 mb veya 20 mb diyelim bizim'de exc sunucumuz 10 maksimum mail alıp ve gönderiyor bu durumda bu mail bizim sisteme ulaşıp beklermi yoksa hiç bir şekilde ulaşmaz mı?


Ulaşırsa sistemin hangi kısmında bekler benim bildiğim exce management console çalıştırıp tool mail flow kısmında baka bilirim diye biliyorum. Yanlış bir bilgi ise bu konuda bilgi vere bilirmisiniz?


üçüncü olarak bekleyen e-maillerin spam'li veya normal e-mail olduğunu nasıl anlarım excange spam engelleme bildiğim kadarıyla var. size yüksek e-mailleri veya Q da bekleyen e-mail'leri bir admin olarak kullanıcıya nasıl göndere bilirim.


Bu arada ''Q'' nedir?


Biraz çol sorum oldu saygılarımla

 
Gönderildi : 28/04/2010 15:03

(@AycanSoykan)
Gönderiler: 24
Eminent Member
 

Merhaba


Gelen ve giden maillerin kotasını exchange üzerinde yapabileceğin basit bir ayarla kendin ayarlayabilirsin.


Bu kota doğrultusunda , yğksek MB li mailler otomatik olarak geri dönecektir.


Exchsrvr\Mailroot\vsi 1\Queue dizininden kuyrukta bekleyen maillerine ulaşabilirsin.

 
Gönderildi : 28/04/2010 16:20

Paylaş: