Forum

exchange 2010 da fa...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

exchange 2010 da fax yapılandırması

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
378 Görüntüleme
(@yagmurdagul)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhaba çozumpark ailesı sıze bır sorum olacak sımdıden herkese tsk ederım.


bızde server 2008 r2 edition server var uzerınde exchange 2010 kurulu serverlar baska bır bınada bız sirketteki faxı mail uzerınden kullanmak ıstıyorum yanı gelen fax maillere gelsın ve gonderecegımız faxı maille gonderelım kagıttan fax cıhazından kurtulalalım .


bunun için ne gereklı yapılandırmayı ınceledım ama donanım olarak ne gerekıyor


nec marka dijital santrale sahıbız 2 hattımız mevcut sırkette bır fax bırı normal telefon numarası var


ben fax ıcın ip telefonmu baglıyacagım yoksa gsm gateway mı


bu konuda aydınlatırmısınız bırde bu baglantıyı nasıl yapmam lazım bu konuda destek verebılecek bırısı varmı ucretlıde olsa destek ıstıyoruz.

 
Gönderildi : 13/04/2010 15:18

(@ugurdasdemir)
Gönderiler: 1824
Noble Member
 

Merhabalar;

Bahsetttiğiniz düzeneğin bir benzerini 2003 srv üzerinde kurdum ve düzenli çalışıyor..

http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/09/27/4573.aspx

2008 için yukarıdaki makaleyi inceleyebilirseniz.

Fax için sunucuya dahili veya harici bir modem bağlayabilirsiniz. Ve onun için fax için santral'den veya santral'den bağımsız özel bir hat olmalı.

Yalnız genellikle firmalar fax ihtiyaçlarını 3rd programlar ile çözüyorlar.

Yinede detaylı bilgi için makaleyi okuduktan sonra danışabilirsiniz.

İyi Çalışmalar Dilerim

 
Gönderildi : 13/04/2010 23:25

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam, sırasıyla aşağıdakileri uygulayın :


* Server Managerı açın, Add Role diyerek listeden Fax Server 'ı checkleyin, Print Server olması da gerekiyor gibi bir uyarı alacaksınız, Add diyerek kabul edin, Next.


* Select Fax Users ekranında default olarak adminstrators gelir, Sağ bölümden Add diyerek Fax göndermesini ve almasını istediğiniz kullanıcıları bu listeye ekleyin, Next.


* Specify Who can Access Fax Server Inbox; kullanıcıların fax serverdaki faxları görüp görmemesine izin verdiğiniz bölümdür. İlk seçeneği seçerseniz yalnızca fax alıp gönderirler, alttaki seçenekte aynı zamanda tüm faxlara ulaşsın iznini vermiş oluyorsunuz, seçim sizin, Next.


* Print Services, Next


* Select Role Services ekranında, Printleri ve faxları manage edebilmeniz için konsolları soruyor, burada LDP, unix tabanlı kullanıcıların buraya ulaşıp ulaşmamasına karar veriyorsunuz, Internet Printing de adından anlaşılacağı gibi bu printleri ve faxları internete açmak, yine sizin kendi inisifiyatifinize kalmış. Burada kendi prosedürünüze uygun olan kutucukları işaretleyip Next 'e tıklayın.


* Confirm Installation; yaptığınız ayarların özetiyle beraber Install seçeneği çıkıyor, tıklayıp başlatıyorsunuz. Ortalam 3 veya 4 dakika içerisinde installation tamamlanır. Close 'a tıklayıp ekranı kapatın.


* Start - Programs - Control Panel 'e gelin, Printers 'a tıkladığınızda Fax 'ı göreceksiniz, sağ click Properties yapın, yukarıdan Sharing tabına gelin ve Share This Printer checkboxını işaretleyin, Security sekmesine gelin, burada fax alıp göndermesini istediğiniz kullanıcıyı listeye ekleyin. Minimum Print kutucuğu izinlerinde ekli olmalı.


* Yine yukarıdaki tablardan Configuration sekmesine gelin, karşınızda Fax Service Manager 'ı göreceksiniz buraya tıklayın.


* Açılan konsolun en üst solunda Fax ( Local ) yazar sağ click properties yapın, Receipts tabına gelin, Enable SMTP e-mail receipts delivery checkini işaretleyin ve from e-mail address kısmına faxların gitmesini istediğiniz e-mail adresini yazın.


* Server address : exchange 2010 sunucunuzun bilgisayar adı veya IP adresi, port numarası da default 25 kalsın.


* Use these SMTP settings for the Route through e-mail incoming routing method 'u işaretleyin, böylece o adrese gelen faxları forward etmiş oldunuz.


İlgili diğer kutucuklarda zaten detaylar mevcut. Fax cihazı olarak seri porttan bağlı bir cihaz da kullanılabilir, Hat olarak tavsiyem, santralinizde bir fax hattı varsa bunu kullanabilir, veya ayrı bir santraliniz varsa onu da kullanabilirsiniz. E-mail forwarding tarafında bu bir şey fark ettirmeyecektir.


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 14/04/2010 01:51

(@yagmurdagul)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

benim anlamadıgım şu normal gelen sinyali cvp laması ıcın bısey baglamak gerekmıyormu .


fax hattım şirkette exchange 2010 kurulu olan makinalar uzak bır yerde bunlar arasındakı baglantı nasıl olacak .


diger yazılımla cozum sunuluyor ama cok pahalı bır sıstem şirkette 50 çalışan var dıyelım 5 kullanıcı fiyatı 500 usd bu rakam cok fazla .


amacım uygun fıyata bu işi cozumlemek .


pekı bu iş içinde yazılım kullanmam gerekıyormu .


bu işin kurulumu nu yapan biri varsa irtibat bilgisi bırakabılırse sevınırım


mail:


tel:

 
Gönderildi : 15/04/2010 14:40

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Fax server installation yaptıysanız yukarıdaki gibi ve farklı lokasyonda ise exchange sunucunuz, fax serverda configuration yaparken mail sunucusu  olarak karşı tarafın mx kaydını girin, örn : mail.sirket.com ( bu IP sizin exchange sunucunuz olmalı ).Exch. tarafında ben bir ayar yapmadan kullanabiliyorum.


İyi çalışmalar

 
Gönderildi : 15/04/2010 17:11

Paylaş: