Forum

Exchange 2010 Mail ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 Mail gönderme problemi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
375 Görüntüleme
(@fethiulusoy)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba,

Untangle Server arkasında işleyen yeni bir sunucuyu (Server 2008 Fou) exchange için dc olarak kurduk. Exchange kurulumunda da herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Kullanıcılar local olarak mail alıp gönderebiliyorlar. Bununla beraber firmanın mailleri dışarıdaki bir host tarafından tutulmakta.

firmanın pop3 ve smtp adresi mail.firmaadi.com şeklinde. 

bende AD yi kurarken firmaadi.com şeklinde kurdum ve pop3 connectorden mail çekebilmek için mail.firmaadi.com mx kaydını hosting firmasının ipsine yönlendirdim. Böylelikle pop3 connector ile mailleri sunucuya çekebiliyor ve mail kutularına iletebiliorum. Buraya kadar problem yok. Benim sorunum maillerin iletilmesinde başlıyor. Hiç bir şekilde dışarıdaki bir mail adresine mail atamıyorum ne zaman denesem (#550 4.4.7 QUEUE.Expired;
message expired ##
Şeklinde zaman aşımı hatası alıyorum.Tüm port yönlendirmeleri yapıldı. send connector u de makalelerde olması gerektiği gibi kurdum.

 Problem sizce nerede olabilir?

 
Gönderildi : 12/04/2010 16:42

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

ISP sizin ip ye smarthosting için relay izni vermedikçe onun üzerinden mail attıramazsınız. Yani bu işlem outlook da ki smtp -  pop3 mantığının dışında bir durum.

 

 
Gönderildi : 12/04/2010 17:27

(@fethiulusoy)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Bugra bey vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim. Smart hosting hizmeti veren bir firma ile irtibata geçtim. Sanırım onlardan alacağım hizmet ve yapacağım exchange ayarları ile bu olayı çözebilirim.

 
Gönderildi : 13/04/2010 03:59

Paylaş: