Forum

SMTP Connector yapı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SMTP Connector yapısı

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
337 Görüntüleme
(@ceyhunoz)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Exchange 2003 kullanıcısıyım


SMTP Connector ile ilgili makaleler var okumakta olduğum, dış ortama kullanıcının mail atmasını engellemeyle ilgili ayarlar yapılabiliyor. Bu noktada şunu sormak istedim:


SMT connector olmadan bu engellemeyi Default SMTP virtuaa server özelliklerinden yapabilir miyiz(ya da 3.party yazılımla)


Yeri gelmişken başka konu açmadan 2 soru daha sorabilir miyim?Deneme imkanım olmadığı için çok da merak ediyorum smart hostu bu yüzden uzun oldu ama bağışlayın.


1.Smart host kullanmak için illaki SMTP connector kullanmam gerekir mi? SMTP Connector kurmazsam ,Default SMTP virtual server özellikleri-Delivery-Advanced bölümünden smart host tanımlanabilir, arasında ne fark var? Performansı etkileyen sebepler mi var?


2.Exchange 2003 ün Front-end ve back-end çalışma mantığında, back-end olan serverda smarthost olarak front-end serverı tanımlamam gerekir mi bu şart mıdır? Bunu yapmam şart ise Back-end server üzerinde SMTP Connector ü tanımlayıp mı smarthost IP si girmek daha iyi olur?


3.Back-end ve front-end yapısı olan sistemler bir ISP den smart host kullanabilir mi? Bunun için front -end serverda smart host IP adresi girmek yeterlimi? Back-end serverda da ISP nin smarthostu mu girilmeli?


4.Front-end ve back-end yapı kurulurken front end üzerinde bu sunucu front-end sunucudur diye checkbox işaretleniyor. Back-end de de buna benzer bir checkbox var mı işaretlenmesi gereken? Back end server ın back-end olduğunu nasıl ilan ediyoruz, Active Directory kendisimi bunu ayarlar acaba?


 


 

 
Gönderildi : 04/04/2010 04:10

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

1. Smarthost smtp connector ile yapılır, connectorler dış dünya ile haberleşmeyi sağlar. smtp connector olmadan smarthosting yapılamaz.

2. evet 1. madede dediğim gibi smarthost connector ile yapılır yoksa maili nasıl iletebilir exchange?

3. Evet kullanılabilir, yalnız ISP nizin size smarthosting hizmetini sağlıyor olması gerekir. back-end maili smtp connector ile front-end e yollar, front-end de de smtp connector tanımlayıp smarthost olarak isp gösterilir.

4. front-end ve back-and kavramları birbirini tamamlayan yapılardır. haliyle front-and kurduktan sonra ikinci kuracağınız exchange server ı, front-end sunucusu back-end sunucu olarak görür ve mailleri aktarmaya başlar ( tabi back-end sunucusunda front-end işaretlemezseniz)

 
Gönderildi : 04/04/2010 14:26

(@ceyhunoz)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Hocam cevaplar için teşekkür ederim. soru soruyu açıyor ama son kez vaktinizi alıcam.


1.ilk sorumla ilgili olarak tekrar Exchange2003 e baktım. SMTP Connector tanımlı değil. Default SMTP virtual server özellikleri-Delivery-Advanced bölümünden smart host girilebilen bir bölüm var. Buraya girilecek IP adresi ne anlama gelir SMTP connector olusturmazsam?  Yani buraya bir IP girsek bile  ancak SMTP Connector tanımlarsak mı işe yarar ve anlamı olur?


2.SMTP Connector tanımlayıp smart host girdiğim zaman, ISP deki smarthostun beni authenticate etmesi nasıl sağlanıyor. Connector üzerinde kullanıcı adı ve şifre girilen bir bölüm mü oluşuyor?


 çok teşekkürler ilginize

 
Gönderildi : 04/04/2010 20:36

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

1. Evet

2. ISP'lerin çoğu authenticate kullanmaz. Sizin statik ipnizi alıp kendileri relay e açarlar genelde. Ama auth. kullanılacaksa eğer, smtp connector özelliklerde | Advanced | Outbound security tabında username ve password girme bölümü vardır. Oraya girilir.

 
Gönderildi : 04/04/2010 21:36

Paylaş: