Forum

exchange 2003'de te...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

exchange 2003'de tek kullanıcıda pop hesabı hatası

2 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
342 Görüntüleme
(@fatihcil)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


exchange 2003 sistem üzerinde 5 domain barınıyor. şirket içindeki kullanıcılar outlook üzerinden exchange 2003'e bağlanırken, dışardaki kullanıcılar pop olarak mail trafiklerini yönetiyor.(rpc yapılandırılmadı) Sorunuma gelince kısaca şöyle,


tanımlı 10'larca mailboxlardan sadece bir tanesinde poptan gönder-al problemi yaşıyorum. kullanıcı şirket içinde poptan mail gönderip alabilirken, şirket dışına çıktığında mail alamıyor. işin garibi akıllı telefonu üzerinden mailler dışarda gelirken,notebooku mailleri alamıyor.


exchange sunucusu izmirde ve ben istanbuldayım. aynı sunucu üzerinde benim maillerimin çalışmasında problem olmadığı için sorunlu olan hesabı kendi outlook'umda tanımladığımda bende o hesaptan mail alamdım. (acaba kullanıcının bilgisayarındamı sorun var diyerek kendi bilgisayarıma tanımladım.) exchange üzerinde o mailbox'ı silip tekrar oluşturduğumda  ise sorun 2-3 günlüğüne düzeldi ama sonra tekrar aynı sorun olarak bu bana geri döndü. mailbox çok doluda değil. sizce sorun nerdedir? ne yapmamı öneririsiniz.?


outlook time out vermesin diye süreyi uzattım ama sorun değişmedi. nezaman mailboxı silsem ve yeni oluştursam sorun düzeliyor. koca server üzerinde tek bir hesapta böyle olması sorunun sebebinide bulmamı zorlaştırıyor. antivirus yazılımı olarak trend micro worry free yazılımı var. bu korumayı geçici olarak durdurduğumda bile sorun değişmedi. outlookta aldığım hata aşağıdaki gibidir.


Task '[email protected]' reported error (0x800421A) : 'the operation timed out waiting for a response from the receiving (pop) server. if you continue to receive this message, contact your server administrator or internet service provider (isp)


ilginiz için şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 22/03/2010 18:30

(@fatihcil)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

merhaba,


pop üzernden mail çekenler aktif olarak çok kullanmadıkları için sorunu tesbit etmem biraz uzun sürdü. sorun şöyle,


kullanıcı mailboxında gelen kutusunda 130-140 mail olduğunda outlook timeout veriyor. mail boxlarda bir kısıtlama getirmemiştim. default olarak bıraktım. kullanıcı owa'dan girerse 500-600 tanede olsa gelen kutusu owada görebiliyor ve mail gönderip alınabiliyor... ama gel görki outlooktan pop3 olarak mail çekemiyor. bu sanırım tüm pop3 kullanıcıları etkileyebilcek bir sorun. mailbox kotasıyla alakalı gözükmüyor.. cünkü gelen kutusununun içeriğinin bir kısmını owa üzerinden  çöpe attığımda outlook çalışmaya başlıyor,sorunum gelen kutusundaki mail sayısı ile alakalı... böyle bir sorunla karşılaşan varmı? unutmadan hatırlatim akkıllı telefon üzerinden maillerin çekmede bir sorun olmuyor.


fikri olan varsa cevap yazarsa sevinirim. iyi çalışmalar dilerim.

 
Gönderildi : 23/03/2010 14:34

Paylaş: