Forum
Merhaba Arkadaslar,
Exchange yapimda bazi kullanicilarin disariya mail atmalari yasak, ancak disarida bulunan bir baska adrese (or: hotmail.com) mail atmalarini istiyorum, bunun disinda yine dis olarak her adres yasakli olmali, bunu nasil ayarlayabilirim?
Makele işinize yarayabilir
Merhaba,
Bunu biliyorum, bu sekilde bir kuralim var ve bu tanimladigim kullanicilar sirket disina mail atamiyorlar, ama dedigim gibi sirket disinda 1 adres var ve buraya mail atmalari gerekiyor. Bunu ayarlayamadim.
o kullanıcıyı SMTP üzerinde accepted kismina ekleyin,outlook kuralı ile de destekleyin.
Hem Accept hem Reject 'te olursa sistem hangisini algilicak? Accept'e alirsam bu sefer her tarafa mail atabilir mi? Outlook kurali ile desteklemek ne demek birde?
Exchange versiyonu nedir?
Kullanmakta oldugum versiyon: Exchange 2003 Standart
Merhaba
öncelikle bir smtp connector tanımlayın ve bu connector için name spaces * olmalı yani tüm domainleri kapsamalı ve bu connector üzerinde yasaklamak istediğin üyeleri içeren grubu seçmelisin .
daha sonra bir connector daha oluşturmalı ve bunun name spaces i için sadece hotmail olmalı ve buraya izin verilenelere bu grubu eklemen yeterli olacaktır.
ayrıntılı bilgi için
http://www.amset.info/exchange/restrict-internetmail.asp
SMTP connector ile yasaklama için ise
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.