Forum

Deneme amaçlı ...

Bildirimler
Hepsini Temizle

Deneme amaçlı Exchange

12 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
874 Görüntüleme
(@gorkemdoruk)
Gönderiler: 129
Estimable Member
Konu başlatıcı

[#145732]

Selamlar evdeki bir makineme (2008R2)  exchange 2010 kurup dış dunyaya  mail atmak istiyorum fakat birkaç sorum olucak sunucu yapılandarma  ve ayarlarının bir çogunu  biliyorum ama  eksiklerim varsa yardımcı olurmusunuz. 

1- ActiveDirectory yı  domain adım olarak kuracagım bunun şart olmadıgını biliyorum fakat yinede  bu şekilde kuracagım

2- Recieve connector oluşturacagım

3- Modemden gerekli portları açacagım 443, 25 ve 587 yı mail server a  yönlendirecegim 

4- Alan adımın mx kaydını ip me yönlendireceğim ve ptr kaydı yapılması gerekiyormuş turktelekomdan, Diger domainlerden mail alabilmek için şart oldugunu biliyorum fakat mail atmak için şartmıdır ?

Yani tam olarak şunu  istiyorum evdeki dinamik ip'm den deneme amaçlı mail atmak istiyorum bu konudaki  eksiklerimi yada yapmam gereken eklemeleri yazarsanız  memnun olurum.. Kendi Domainim var Mx kayıdını yönlendireceğim .

Bana Destek olucak Arkadaşlara Teşekkürler Şimdiden

Gönderildi : 14/01/2010 07:21
(@riza-sahan)
Gönderiler: 18017
_

4- Alan adımın mx kaydını ip me yönlendireceğim ve ptr kaydı yapılması gerekiyormuş turktelekomdan, Diger domainlerden mail alabilmek için şart oldugunu biliyorum fakat mail atmak için şartmıdır ?

Yani tam olarak şunu  istiyorum evdeki dinamik ip'm den deneme amaçlı mail atmak istiyorum bu konudaki  eksiklerimi yada yapmam gereken eklemeleri yazarsanız  memnun olurum.. Kendi Domainim var Mx kayıdını yönlendireceğim .

Bana Destek olucak Arkadaşlara Teşekkürler Şimdiden

Mail atarken hiç bir ayar yapmanıza gerek yok.Send konnektörü oluşturmalısınız.Dış dünyada o domaine sahip olmanıza gerekli kayıtları açtırmanıza gerek yok.Zaten tavsiye edilen bir durum değil ama [email protected] gibi mailler bile atılabilir.Oluşturduğun domainle.İşte spam olayı buradan çıkıyor ortaya dünya üzerindede bu tarz bir çok kuruluştan yollanır gibi spam bombardımanı yapıyorlar.

Saygılarımla.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

Gönderildi : 14/01/2010 11:26
(@gorkemdoruk)
Estimable Member
Konu başlatıcı

Tamam anladım yani statik ip ye  ihtiyacım yok şuan mail atabilmem için hotmail gibi servislere mailde  atabilirim dinamik ipm degişmedigi sürece öylemidir..

Gönderildi : 14/01/2010 12:25
(@riza-sahan)
_

Evet mail atabilirsiniz.Ama karşı tarafta spam yada önemsize düşecektir.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

Gönderildi : 14/01/2010 12:26
(@gorkemdoruk)
Estimable Member
Konu başlatıcı

selamlar exchange 2010 kurulumu  sırasında hubtransport kurulumu  yaprken aşşagıdaki  hatayı aldım problem nedir acaba? Servisi başatamıyorum pasif görünüyor

Summary: 3 item(s). 1 succeeded, 1 failed.
Elapsed time: 00:12:06

Preparing Setup
Completed

Elapsed Time: 00:00:01

Hub Transport Role
Failed

Error:
The following error was generated when "$error.Clear(); if ($RoleStartTransportService) { start-SetupService -ServiceName MSExchangeTransport }" was run: "Service 'MSExchangeTransport' failed to reach  status 'Running' on this server.".

Service 'MSExchangeTransport' failed to reach  status 'Running' on this server.

Elapsed Time: 00:12:04

Finalizing Setup
Cancelled

Gönderildi : 14/01/2010 22:41
(@gorkemdoruk)
Estimable Member
Konu başlatıcı

Sorunu  çözdüm tamamdır IPV6 devredısı  bırakmıstım ondan dolayı olmus  gerekli  regedit kayıtlarını girdim sorun çözüldü ...

http://support.microsoft.com/kb/929852

Gönderildi : 14/01/2010 22:54
(@riza-sahan)
_

Geri bildirim için teşekkürler.

Gönderildi : 14/01/2010 23:11
(@gorkemdoruk)
Estimable Member
Konu başlatıcı

Send-receive connectorleri   dogru  olusturmama  ve  kayıtları  yapmama  ragmen mail alışverişi  yapamıyorum acaba  problem ne  olabilir  domainimin adı kurtkoyspor.com  aca  nedir  problem  uzaktan bana  destek  olup  yanlışlarımı  göstericek arkadaşlar  varmıdır.

Gönderildi : 15/01/2010 00:24
(@riza-sahan)
_

Merhaba, localde mailleşebiliyormusunuz?

Owa üzerinden exchange tüm servisleri startmı?

Bu alan adını wois sonuçlarında çıkıyor ama mxtoolboxtan sorgulatıncahiç bir dns kaydı gözükmüyor.

Gönderildi : 15/01/2010 00:27
(@gorkemdoruk)
Estimable Member
Konu başlatıcı

Evet  localden mailleşebiliyorum servislerde bı  problem yok kuyruga  baktıgımda gonderılen maillerde  connectıng diyor .

Gönderildi : 15/01/2010 00:30
(@riza-sahan)
_

Sizin dns sorgularınıza ulaşılamıyor.Hiç bir sorgu sonucu gözükmüyor mx toolbox üzerinde.Gerekli kayıtlar açılmamış durumda.

Yinede dışa mail atması lazım exchange servislerinin tümü startmı?

Gönderildi : 15/01/2010 00:38
(@gorkemdoruk)
Estimable Member
Konu başlatıcı

Rıza  bey  bana yardımcı  olabilirmisiniz  ben kayıtları natro uzerınden yaptım acaba  kayıtlarımı yanlış yaptım ?

Gönderildi : 15/01/2010 00:44
Paylaş: