Forum
Merhaba Arkadaşlar
Şirket içerisinde maillerin gereksiz kullanımına karşı olduğumu söyleyerek başlıyayım.
Mailler şirket içerisinde maalesef “ teknoloji, “ adı altında tam gaz forwardlamaya devam ediliyor.
Biraz önce bir arkadaşımızın bilgisayarında okunmamış 569 ( beşyüzaltmışdokuz ) mail vardı !
Kendisine bugun sabah 07 30 - 13 28 gelen mail sayısı -- sildikleri vardır herhalde onlar hariç– 53 adet ve bir kısmı da maalesef okunamamış.
Yönetimin bakışı bu noktada başlıyor; Gelen maili 1 dakikada okusa , anlasa ve 1 dakikada cevap verse harcadı 2 saat.
mail trafiğinin VERİMLİ hale getirilebilmesi için önerilerinizi bekliyorum.
Merhaba;
istenmeyen maillerin kullanıcılara iletilmemesini saglamalısın.
Bunların içeri ise spam virüslü mailler firma politikasına uymayan mail ekleri vs vs böle böle gider.
Size önerecegim mail sunucu sizin üzerinizde ise symantec mail security for exchange ile policyler yazarak istenmiyen maillerden kurtulabilrisiniz
spam konusu olunca ise olay biraz daha dallanıp budaklanır siz önce yanpıdan bahsedin biraz sonrasında çözüm gelecektir.
İyi çalışmalar.
VERİMLİ hale getirilebilmesi derken, spam mail mi çok geliyor? Yoksa personel bazı grouplara mı üye oralardan mail mi geliyor? Veya .pps gibi uzantılı dosyalar mı geliyor? konuyu açarsanız daha sağlıklı cevap alırsınız.
Hayır şirket içerisindeki personel ve veya başka şirketlerdeki arkadaşları ile personelin birbirine gönderdiği zararsız ama belirttiğim gibi
"Yönetimin bakışı bu noktada başlıyor; Gelen maili 1 dakikada okusa , anlasa ve 1 dakikada cevap verse"
iş kaybına neden görülen mailler hakkında
For Exchange bir ürün kullanıyormusunuz? Gelen mailler sürekli aynı domain lerden mi geliyor?
ben size durumu izah edemedim sanırım SMS6 kullanıyorum ve zararlı nitelendirebileceğimiz maillerden bahsetmiyorum
sadece personelin kendi arasında geyik olsun diye birbirine attığı mailler
Gelen maillerin zaralı olup olmaması fark etmez sonuçta istenmeyen mailler düşüyor bu da spam olur. for exchange bir ürünle bunları engellemeniz mümkün. Content Filtering yazarsınız veya Attachment blocking yaparsınız. Sonuçta kullanıcılara düşmesini istemiyorsunuz? Symantec kullanmadım ama kullanan arkadaşlar bilgi verecektir.
Kolay Gelsin
Merhaba Arkadaşlar
Şirket içerisinde maillerin gereksiz kullanımına karşı olduğumu söyleyerek başlıyayım.
Mailler şirket içerisinde maalesef “ teknoloji, “ adı altında tam gaz forwardlamaya devam ediliyor.
Biraz önce bir arkadaşımızın bilgisayarında okunmamış 569 ( beşyüzaltmışdokuz ) mail vardı !
Kendisine bugun sabah 07 30 - 13 28 gelen mail sayısı -- sildikleri vardır herhalde onlar hariç– 53 adet ve bir kısmı da maalesef okunamamış.
Yönetimin bakışı bu noktada başlıyor; Gelen maili 1 dakikada okusa , anlasa ve 1 dakikada cevap verse harcadı 2 saat.
mail trafiğinin VERİMLİ hale getirilebilmesi için önerilerinizi bekliyorum.
🙂 evet anlatamamışım
sistemimde SMSforExchange kurulu ve sorunsuz çalışıyor
yukarıda belirtmiş olduğum aslında sorun değil bunun için önerilerinizi bekliyorum dedim.
mesela;
bir karikatürü yada teknoloji adına bir gelişme haberini mail aracılığı ile local deki personele gönderiyorum.
bu ve bunu gibi mailler aslında bahsettiğim.
buna nasıl bir policy uygulanabilir ki sonuçta ekteki resmin veyahut yazılı metinin iş yada eğlence amaçlı olduğunu bilelim
örnek ppt pps leri bloklarsın sunum tarzı dolaşan o geyik mesajları direk bloklanmış olur.