Forum

Müşteri adres ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Müşteri adres defterini ortak kullanmak.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
319 Görüntüleme
(@TarikErden)
Gönderiler: 143
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Yapım da w2008 std. x64 üzerinde bir exch2007 kurulu.


Sorunum yıllar boyunca oluşan birkim sonucun da  bir müşteri adres defterimiz var. Ben bunu bir outlook ile bir mail hesabına import ettim oradan da ortak klasörler altındaki Tüm ortak klasörler altına bir kişiler klasörü oluşturup içine adresleri kopyaladım.


Bu sayede bütün şirket bu adres defrerine erişebildi ve herkez yetkisi dahilinde bu adres defterini uzun bir süre  kullandı. Şimdi ise ortak klasör altındaki adres defterine dağıtım listeleri oluşturup toplu mail olarak mail atmalarını sağlamak istiyorum. Dağıtım listelerini oluşturdum fakat dağıtım listelerine üye seç dediğim zaman benim karşıma kendi organizasyonumdaki kişileri getiriyor. Adres defteri listesinden ortak klasörleri seçtiğim zaman oluşturduğum adres defteri klasörü gelmiyor. Sadece import ettğim mail hesabı bunu görebiliyor fakat bu benim istediğim sonucu vermiyor. Çünkü farklı departmanlardaki kullanıcılar kendi alanlarına göre ortak adres defterinde dağıtım listeleri oluşturabilmesi lazım.


 Bu tarz bir sorun için yapmam gereken daha düzgün bir yöntem var mı ? yada ben eksik bir işlem mi yapıyorum bu çözüm tam olarak olmadı.


Teşekkürler.

 
Gönderildi : 24/12/2009 20:46

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Exchange 2007 de Contact kısmında olmayan kişileri dağıtım grubuna üye yapamazsınız.

 
Gönderildi : 25/12/2009 12:19

Paylaş: