Forum

exchange server 200...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

exchange server 2007 mailbox ların taşınması

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
343 Görüntüleme
(@ahmetakbulut)
Gönderiler: 197
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar hypver-v üzerinde 2  adet windows server 2008 çalıştırmaktatım


bunlardan bitanesi domain diğeris addional domain ve üzerinde exchange server 2007 kurulu


sanal makinede sorunu cozemediğim exchange serverin farklı bir fiziksel sunucuya taşınmasına karar verdim


bunun aynı domain adıyla aynı networkde ikinci bir domain kurdum  kullanıcı profilleri roaming olarak sunucu üzerinde d diskinden calısmakta


15 tane kullanıcım var ADMT yi kullanamadım cünkü source ve destinaion domain name aynı  15 tane kullanıcıyı tekrar oluşturabilir profillerini


tekrar manüel taşıyabilirim fakat exchange sunucusu üzerinde duran mailleri nasıl yedekleyebilirim yada taşıyabilirim?

 
Gönderildi : 21/12/2009 00:09

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

neden ikinci bir domain kuruyorsunuz? fiziksel server a kurun işletim sisteminizi, adc yapmanıza gerek yok member olsun şimdiki domain'e. Birde üzerine exchange 2007 kurun, sanal sunucu üzerinde ki exchange de mailbox ları bu yeni kurdugunz exchange 2007 ye move edin.

Siz zaten yeni exchange i kurduktan sonra, sanal ile fiziksel exchange sunucuları arasında gerekli connector bağlantıları kurulacaktır. Mailbox ı move etmeniz yeterli.

 
Gönderildi : 21/12/2009 12:26

(@ahmetakbulut)
Gönderiler: 197
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

sanal server 2008 dc yi kaldıracam o yüzden domain kurdum

 
Gönderildi : 21/12/2009 12:42

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Yine yeni bir domain kurmanıza gerek yok ki, sanal üzerinde ki dc ye bir ADC kurun, sonra rolleri yeni sunucuya taşıyın.

 
Gönderildi : 21/12/2009 12:58

(@ahmetakbulut)
Gönderiler: 197
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

adc kurmak istemiyorum mevcut domainde zaten sorun var exchange spama düşüyor ve bunun domainden kaynaklandiğini düsünüyorum


cünkü ayni exchange konfigrasyon ile farklı bir bölgede farklı bir domainle spamsiz sorun attirabiliyorum fakat bu mail server 2 günde bir kara listeye düsüyor


ip reverse dns spf kaydı relay vb her türlü testi yaptim sorunu çözemiyorum mecbur yeni bi domain yeni bi exchange server kurulumu yapmam gerekiyor mevcut exchange server dan kullanıcıların maillerini almam benim için yeterli başka bir şeye ihtiyacım yok kullanıcıların profillerini tekrar yapılandirabilirim problem yok. suan yeni exchange server ve yeni domain kurulu exchange server ile domain aynı makinede kurulu tek istediğim eski exchange serverdan mailbox datasini cekmek.

 
Gönderildi : 21/12/2009 17:24

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Öncelikle şuna açıklık getirelim.

spam göndermenin ne exchange server nede dc ayarlarıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Sadece Exchange server da relay i kapatmanız gerekir ki önüne gelen bağlanıp spam atmasın.

spam e neden düşersiniz? ya adsl ipsi kullanıyorsunuzdur direk spam listtesinizdir. Çıkarmanıza rağmen yine giriyorsanız bu sefer içerde ki network den şüphelenmelisiniz. Nedir bu ? clientlar yüksek ihtimalle farkında olmadan spam gönderiyordur. Yani spyware / virus bulaşmıştır.

En büyük tehdit ise local network de pop3 ve smtp portlarına iizn vermektir. Siz bunların önüne geçmezseniz 1 değil 10 tanede sıfır exchange ve dc kursanız yine spam list e düşersiniz.

Yada yıllık 150 - 250 liraya smarthosting hizmeti veren firmalar var. Alırsınız bu hizmeti, exchange e ISP nin ipsini girersiniz. Kafanız rahatlar ne spam liste düşersiniz nede mail gitti gitmedi problemi yaşarsınız.

Ama ben illa exchange ve dc yi yeniden kuracağım derseniz; önce eski dc ile yeni dc arasında trust ilişkisi kurun sonra mailbox ları yeni exchange server görecektir. Bu işlemden sonra mailbox ları yeni exchange server a move edebilirsiniz.

 
Gönderildi : 21/12/2009 18:18

(@YakupCELEN)
Gönderiler: 34
Eminent Member
 

Doğru söze ne hacet diye boşuna dememişler :)...  

 
Gönderildi : 12/02/2010 06:18

Paylaş: