Forum

exchange 2003 group...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

exchange 2003 group connector problemi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
293 Görüntüleme
(@DenizVerman)
Gönderiler: 1289
Noble Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar merhaba şöyle projede çalışıyorum merkez root dc şube adc şeklinde ikisinede exchange kurdum daha sonra bunları group connector ile konuşturdum iki tane connector yarattım merkez to sube merkezin bridged ı merkez exchange remote bridged ı sube exchange olacak şekilde yaptım aynı şekilde sube dende bridgead sube exchange remote bridged ı da merkez exchange olacak şekilde test ettiğimde fakat merkezden şubeye mailler gidiyor fakat şubeden merkeze mailler gitmemekte şubede gitmeyince herhangi bir hatada düşmüyor outlook a neden olabilir acaba bunun logu varmıdır görebileceğim sitemizdeki group connector makalesini okuyarak yaptım düzgün bir şekilde...

 
Gönderildi : 16/12/2009 21:54

(@fikribulent)
Gönderiler: 52
Trusted Member
 

Merhaba Denver,


Connector'leri karşılıklı oluşturmuş olduğunu varsayarsak, bir kısıt getirip getirmediğinin de kontrol edilmesi gerekir. Bunun ötesinde mesajı track ederek en son nerede ne olduğunu loglardan görebilirsin. Exchange umduğundan daha fazla loglama yapıyor. Bence cevabında oralarda saklıdır.


 


Vesselam..


 


Ümmetin hicri yılını en içten dilerimler kutlar, Türkiyemin güzel günlere çıkmasını Rabbim zülCelal'den niyaz ederim..

 
Gönderildi : 17/12/2009 13:59

(@DenizVerman)
Gönderiler: 1289
Noble Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar bu problemimi hallettim yanlız bir sorum olacak smart host kullanmak istiyorum nedeni lokasyondaki exchange servera bağlı client ların dışarıdaki farklı domainlere mail atarken kullanıcı.adı@domainadi.com şeklinde isp deki mail server üzerinden mail atması için dışarıdan gelen mailleride 3.party pop3 connector ile exchange mailboxlarına bırakmak istiyorum bu yüzden.

yani özet olarak mail server dışarıda duruyor ve outlook larına sadece 1 hesap exchange kurmak istiyorum..

 
Gönderildi : 19/12/2009 01:46

Paylaş: