Forum

exchange 2003 te Sm...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

exchange 2003 te Smarthost ayarları nasıl yapılıyor.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
291 Görüntüleme
(@FilizCANDAN)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhebalar


Benim sorunum bazı adreslere mail alıp gönderememekten Black liste olduğum için Smart Host hizmeti aldım fakat exchangeye bir türlü


yapılandıramadım. Mailleri kendi içimizde tutuyoruz. Servis aldığım firma bu konuda çok yardımcı olamadı. 


exchange 2003 te Smarthost ayarları nasıl yapılıyor bununla ilgili döküman yada bilgisi olan arkadaşlardan bilgi paylaşımı bekliyorum.


 


Filiz


 

 
Gönderildi : 10/11/2009 17:11

(@selahattinsadoglu)
Gönderiler: 826
Prominent Member
 

Merhaba,

Öncelikle Smart Hosting hizmeti alıdğınız firmanın size bazı bilgiler vermiş olması gerekiyor. ( Bağlantı sağlanması için )  Bunlar elinizde bulunuyorsa o zaman öncelikle tavsiyem kendi sisteminizden  size hizmet veren firmaya   "Relay" testi yapmanız gerekiyor.

Örn :   relay.aaa.com   gibi bir adresi var.  Bunun için sizde komut satırından ;

telnet  relay.aaa.com  25  ( buradaki 25.port yerine alternatif portlar denemeniz gerekir. bunlar  26.587.8080.2525.940  gibi portlar olabilir. ) Bunların hangisi size yanıt veriyorsa onunla işinizi yapmalısınız.Çünkü ,diğer yandan ISP tarafından bazı portlar bloke edilmiş olabilir.

Öncelikle bu  testi yapınız.Sonuş başarılı ise o zaman Exchange 2003 manager ekranında "Connectors" kısmına gelin.Ordan yeni connector ( SMTP olacak )  oluşturun.Şimdi connector ayarlarına gelelim.Burada yapmanız gereken ayar , 

General  sekmesinden  ;  Forward all mail through this connector to the following smart hosts  işaretleyin.Sonra listeye Smart firmasının size verdiği  relay domain bilgisi girin. Örn: relay.aaa.com  gibi.   Sonra hemen altında  "add" basarak  (Local bridgeheads ayarında ) ise ;

kullandığınız Virtual SMTP Server ekleyin.Bundan ayarlarını uygula.Sonra sunucuyu yeniden başlat.Sonra   dışarı mail  atma testi yapın.Bunun için DOS altından telnet ile yapabilirsin.( yukarıda olduğu gibi . ) 

Sonra tekrar connector ayarlarına gelin.Bu sefer  "advanced" sekmesine geçin.Oradan "Outbound Security" butonuna basın.Oradan "Basic Authentication" seçin.Oradan "Username/password olarak  smart relay firmasının verdiği kullancı adı /şifreyi girin.

Yapılacak işlemler bunlardır.  ( DNS kayıtların ve MX kayıtlarından sorun yoksa .)   Mail gitmesi gerekiyor.

Eğer yine sorun devam ederse ; O zaman yine connector  ayarına gelin.Advanced sekmesine gelin.Ordan "Request ETRN/TURN when sending messages ve  Issue ETRN  işaretli olmalı.Sonra hemen altta  "DOMAINS" butonu basınız.Oradan kendi  domain adınızı girin. örn :   aaa.com  gibi.

Sonra tekrar exchange yeniden başlatın.Sonra tekrar test ediniz.


Saygılarımla,

 
Gönderildi : 10/11/2009 18:47

Paylaş: