Forum

Journaling ile diğ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Journaling ile diğer ISP hesaplarınıda izleme

9 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
419 Görüntüleme
(@MuharremGOKTAS)
Gönderiler: 269
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

 


 Merhaba Exchange 2007 server  local olarak hizmet veriyor.Dış mail hesapları  outlook hesaplarında ayrıca yapılandırılmış ve posta kutusu olarak exchange ayarlanmış durumda. Yapılmak istenen her kullanıcının bir yedek hesabı daha olacak giden gelen tüm mailllerinin bir örneği ikinci hesaba aktarılacak. Journalin ile bunu yapabiliyoruz.Fakat exchange dışa açık olmadığı için outlooklardaki diğer dış mail hesaplarından giden gelen mailleri  ikinci hesaba aktaramıyoruz.. [email protected]  exchange posta kutusunda olan tüm hareketlerin [email protected]  adresine yedeklenmesi isteniyor. Bunu yapmak mümkünmü ? ama dediğim gibi dış mailler direk kullanıcıların outlook hesabında ve smarthost v.b hizmet almıyoruz.

 
Gönderildi : 13/08/2009 13:42

(@MuharremGOKTAS)
Gönderiler: 269
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar hiç bir yorum yapmayacakmısınız ? Ne oldu bizim çözümparka 🙁 Hani hiç bir soru cevapsız kalmayacaktı. ..

 
Gönderildi : 14/08/2009 12:30

(@SeckinDEMIR)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Merhaba,

 

SmartHost hizmeti almamakta kararlımısınız ? sonuçta mailleri POP3 connector ile download ettirmeniz mümkün, Smarthost kullanırsanız tüm hareketler Exchange üzerinde olacağı için ilgili kurallara göre forward yapılabilinir. Ama yok ben Smarthost kullanmam aynı şekilde POP3 connector'de kullanmam diyorsanız sorunuza daha farklı cevap vermek gerekiyor. 

 

 
Gönderildi : 14/08/2009 13:17

(@MuharremGOKTAS)
Gönderiler: 269
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Mail hizmetinin alındığı firma smarthosta izin vermiyor.Teknik olarak başka yolu yoksa mail hizmetinin başka bir sağlayıcıya aktarılmasını teklif edeceğim ama bu enson çözüm olmalı.Çünkü firma sadece mailleri yedeklemek istiyoruz ekstra maliyet olmasın görüşünde.

 
Gönderildi : 14/08/2009 13:39

(@SeckinDEMIR)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Benim anladığım ISP üzerinden AntiSpam/AntiVirus tarzı bir hizmet aldığınız için olsa gerek POP3 kullanıyorsunuz, yoksa mailleri SMTP ile direk olarak Exchange server'a almanız en kolay çözüm olacaktır.

 
Gönderildi : 14/08/2009 14:24

(@MuharremGOKTAS)
Gönderiler: 269
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Evet ama biliyorsunuzki  spam çözümleri ve atrn veya etrn hizmeti almak gerekiyor dolayısı ile maliyet artıyor.Firma bu şekilde kullanmak istiyor.Tek sorun herhangi bir dış hizmet almadan kullanıcının postakutusunda olan biten herşeyin diğer yedek postakutusuna aktarılması.

 
Gönderildi : 14/08/2009 14:29

(@SeckinDEMIR)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Sonuçta ISP'ye para ödenmiyor mu ? Exchange alınmış ve onada para ödenmiş, peki bu durumda aslında mail akışını tamamen Exchange üzerine aktarılsa ve bu arada bir AntiSpam/AntiVirus çözümü alınsa, bir süre sonra ISP'ye ödenen rakamlar amorti etmeyecek mi ? ISP 'ye ödenen rakamlar düşmeyecek mi ?

Anladığım kadarı ile size ne söylersem söyleyeyim Firmanızın yada Müşterinizin para harcamadan, bedava istediği bir olay bu. Gerçi tahmin ediyorum ki aynı firma IT tarafını maliyet olarak görürken başka konularda rahat rahat harcama yapıyordur. Buda IT'nin kaderi olsa gerek. bedava sunacağınız çözümün Firma'nın gözünde size değer katacağını ve bir teşekkür alabileceğiniz de meçhul.  

Sonuçta arkadaşlarımız Exchange üzerinde bu olay bir şekilde hal oluyor ise size cevabını verecektir. Bunun dışında önerim POP3 Connector ile mailleri download edin, ikinci bir mx tanımlayın ve bu mx için kullanılacak ip'ye Reverse,SPF tanımlatınız. Firewall'dan Exchange Server için SMTP protokolünde sadece outgoing hakkı verin ve doğru ip ile NAT yapın. email adres politikanızın doğru ve gerçek email domain ile aynı olduğundan emin olunuz. Bu şekilde Exchange Server internetten mailleri download ederken aynı zamanda mailleri kendisi direk olarak SMTP ile gönderebilecek ve bunun için her hangi bir SmartHost kullanmak zorunda kalmayacaksınız. İstemiş olduğunuz şekilde tüm mail hareketi Exchange server üzerinden gerçekleşecektir. 

İyi çalışmalar dilerim

 

 
Gönderildi : 14/08/2009 17:03

(@MuharremGOKTAS)
Gönderiler: 269
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Peki sizce bu şekilde blacklist spam sorunları yaşanmazmı

 
Gönderildi : 14/08/2009 19:43

(@SeckinDEMIR)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Öncelikle mailing tarzı bir olay olmamalı diyerek kullanacağınız IP adresi RBL'lerde bulunmayan bir ip ise sorun olmayacaktır. Şu an bu yapıda bir müşterimi çalıştırıyorum ve sıkıntıları yok ama tabi ip adresi bir şekilde Black Liste girerse müdehale etmek gerekecektir.  RBL'e girdiğiniz ve Remove edemeyeceğiniz Black Listler için ISP üzerinden eskisi gibi mail atabilirsiniz. Kullanıcı web mail özelliği ile bu tip yerlere mail atabilir ama tabi dediğim gibi ilgili RBL'den çıkarılamıyor ise bu yönteme gidilmeli.

Gördüğünüz gibi çözüm bedava ama bu çözümü uygulama ve gerektiğinde takip etmek iş yükü olacak. Ücretli bir çözüm daha stabil olabilir. Benim müşterimdeki yapı parasal mevzulardan çok kullanım zorunluluğundan kaynaklanmaktadır. Müşteri Exchange Server'a ulaşamadığında da yeni gelen mailleri anında görmek istediği için böyle bir yönteme gitmiştim. Sonuçta tercih meselesi.

İyi çalışmalar dilerim 

 
Gönderildi : 14/08/2009 19:57

Paylaş: