Forum

Exchange pop3 conne...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange pop3 connector ve hosting bağlantısı

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
332 Görüntüleme
(@canbolat)
Gönderiler: 1253
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba , domain ortamında small business server 2003 üzerinde exchange server kurulu ve exchange üzerinde pop3 connector mevcut.Fakat mx kayıtları bir hosting firması üzerinde ve exchange pop3 connecter ile hosting firması üzerinden mail iletişimi sağlanıyor.örnek ; localde exchange üzerinde abc.com.tr tanımlı ve pop3 connector  üzerindende kullanıcı mail hesapları oluşturulmuş.Outlook üzerinde kullanıcı hesaplarından bağlantı türüne bakınca exchange görünüyor.Şöyle bi işlem yapılmış.Exchange pop3 connecter üzerinde açılan kullanıcı hesapları hosting desteği alınan yer üzerindende aynı kullanıcı hesapları açılması istenmiş.Bunun yerine direk olarak exchange olmadan hosting hizmeti alınan yerden domain adına kullanıcılar için mail hesabı açılıp outlook üzerinde pop3 tanımlaması yapılarakda mail iletişimi sağlanabilirdi.Böyle bi yapı oluşturulmasındaki mantık tam olarak nedir ? ve exchange pop3 üzerinde açılmış olan mail hesaplarını ayrıca farklı bir mail uzantısına sahip bir adrese yönlendirme imkanım varmı ?

 
Gönderildi : 06/08/2009 02:56

(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
 

iç mailleşme,spamın onune geçme,public folder vs. exchange serverın ozellıklerınden faydalanmak ayrıca sbs de uzerınde geldıgı için bir avantajdır.Siz o.express vb. client yazılımlarıylada pop3 olarak maıllerı direk hostıngden çekebilirsiniz.


gelen maılı farklı bır suffix e yonlendırmek istiyorsanız contact açarsınız

 
Gönderildi : 06/08/2009 13:53

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


çoğu sistemcinin (eline tornavida alan, xp kuran sistemci oldu) yaptığı yanlışlardan bir tanesidir bu olay.


hiçbir mantık yok bu olayda. adam işi bilmiyormuş ve öyle bir yapı oluşturmuş.


exchange kurmuş kullanıcıları oluşturmuş mail alıyor mu alıyor tamam demiş. pop3 connector ile de isp'den çektiriyor maşallah...


kısacası işin kolayına kaçmışlar.bulunduğum yerde de böyle durumlara sık sık karşılaşıyorum ve kuran adama soruyorum neden böyle yaptınız diye? verdiği cevap :


abi böyle çalışıyor...


işin aslı ;


exchange server (sbs ile kurulur) SBS üzerinde bütün kullanıcılar ve mailboxlar güzelcene oluşturulur.


email adres ilkeleri gerçek domain adına göre (@cozumpark.com">mumin.cicek@cozumpark.com gibi) düzenlenir ve sisteme uyarlanır,


isp kanadında mail adresleri düzenlenir ve ardından sbs pop3 connector üzerinde hesaplar eklenir ve hangi exchange mailboxa tanımlanacaksa işlem yapılır.


ve bu sistem düzgün bir şekilde çalışır.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 06/08/2009 13:56

(@canbolat)
Gönderiler: 1253
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim Mümin hocam.

 
Gönderildi : 07/08/2009 02:42

Paylaş: