Forum

Outlook POP3 yetkil...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Outlook POP3 yetkilendirmesi

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
376 Görüntüleme
(@EnginOZSAHiN)
Gönderiler: 326
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Şirketimizde Exchange Server 2003 Ent. Edt. kullanıyoruz. Kullanıcılarımız outlooklarında default olarak exchange tanımlı hesaplarını kullanıyor. Bazı kullanıcılarımın outlooklarında hem exchange(default) hem de pop3 tanımlaması var.
Eğer kullanıcı pop3 hesabından mail göndermek isterse yeni mail yazarken hesaplar menüsünden pop3 hesabını seçiyor ve maili problemsiz gönderiyor. Problemimiz ise toplantı isteği gönderirken yaşanıyor.

Kullanıcı pop3 hesabından toplantı isteği gönderdiğinde ya hiçbir hata mesajı gelmeden talep karşı tarafa iletilemiyor ya da "You do not have permission to send to thisrecipient.  For assistance, contact yoursystem administrator." hatasını alıyorum. 

Fakat OWA üzerinden pop3 account ile login olup toplantı talebi gönderirsem sistem problemsiz çalışıyor.

Sistemin outlook üzerinden çalışması için nasıl bir işlem yapmam gerekiyor? Daha önce böyle bir problem ile karşılaşan var mı?

Teşekkürler

 
Gönderildi : 29/07/2009 14:50

(@GokhanDOGAN)
Gönderiler: 780
Prominent Member
 

Merhaba

Exchange bu işlemler için mapi client kullanmak gerekiyor.  Ofis dışında olduğunda kullanıcılar pop3 ile mail akışını sağlasınlar diyemı bu 2 hesap kullanma biçimini seçtiniz ?

Exchange rpc over https bağlantısı ilede daha güvenli biçimde servera bağlanabilir outlook bu şekilde yapılandırmanızı tavsiye ederim...

 
Gönderildi : 29/07/2009 21:52

(@EnginOZSAHiN)
Gönderiler: 326
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Dışarıya POP3 hizmetim açık değil. Kullanıcılar evlerinden ya OWA yı kullanıyor ya da önce VPN bağlantısını kurup daha sonra outlooklarını açarak exchange bağlanıyorlar. Şirket içerisinde POP3 kullanmamın nedeni ise bazı departmanlar kendi departman adlarındaki bir mail adresi ile duyuru yapmak istiyorlar([email protected] gibi) ve karşı tarafa gönderilen maillerde "on behalf of.." görülsün istemiyorlar bu nedenle bazı departmanlara pop3 account tanımlıyorum hem "on behalf.." görülmüyor hem de kullanıcı yeni mail yazarken kolaylıkla pop3 accountunu seçebiliyor. From kısmına mail adresi yazmakla uğraşmıyor.

Kullanıclarımız şirket kaynaklarına erişmek için(file server, muhasebe programı vs) hertürlü vpn bağlantısı yapmak zorunda olduğu için rpc over https kullanmıyorum.

İyi Çalışmalar 

 
Gönderildi : 30/07/2009 12:49

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


neden pop3 kullanıyorsunuz ki ? o durumda o kişilerin outlooklarında ikinci bir acoount ki o da sizin bahsettiğiniz hesaplardan birisi olabilir.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 30/07/2009 18:58

(@EnginOZSAHiN)
Gönderiler: 326
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Evet Mümin Hocam POP3 ikinci account olarak tanımlı ve kullanıcılar bazı şirket ile ilgili işlemlerini ikinci account üzerinden yapıyorlar ve ben pop3'ü ikinci account olarak tanımladığım için sadece e-posta gönderip alabiliyorum takvimini yönetemiyorum. Takvimi yönetebilir miyim onu bulmaya çalışıyorum?

 
Gönderildi : 30/07/2009 20:33

Paylaş: